GOD JUL !!

                                                                                    

Med bilen full av hundar, mat och paket blir det sedvanlig Dalaturné även denna jul. Nova har avancerat lite och får nu ligga hyfsat nära dessa två whippet´s, även om det ibland muttras och "fostras" lite fortfarande efter snart ett års övande.

Nova hälsade på hästar igår, om möjligt mer skräckslagen än matte..? Det är STORA djur det där! Jag blev åtkastad en hösäck som "box nr 11" skulle ha, och ja... den kastade jag in i rent självförsvar! Eftersom det tog lite extra tid för mig med Nova under armen blev hästen smått irriterad. Känner mig väldigt nöjd att ha dvärghundar som hobby.

I veckan märkte vi även av att nyåret snart är här vare sig vi vill eller inte. Självklart säljer vår lilla jourlivs fyrverkerier, men vi har klarat oss utan att komma allt för nära när det låter som värst.

// Lisa

Julstämning

                                                                                

Sigge stod för julpysslet i år, vissa bygde hus - andra gjorde hjärtan.. Jag fick ett jättesnyggt eget pepparkakshjärta, men varför sitter det så högt upp??



Detta är två tomte-pinnar, Sigge hade en perfekt luva att dra ner över nosen. Alla knep är tillåtna när man är i underläge...

Nä, men när kommer den där tomten egentligen?

// Nova

December, glögg och korta promenader



Nedräkningen till jul och tillhörande ledigheter har börjat. Det är lite för mycket regn för att Nova ska uppskatta längre promenader. Hon har lärt sig att vara effektiv och målinriktad under sina rastningsrundor, men vi kan fortfarande gå till jobbet utan större protest. Att däremot få ut henne ifrån duntäcket på morgonen är betydligt svårare.

Efter operationen gick hon ner väldigt mycket i vikt, nu har hon åter igen fått upp lagom med hull. Ny sport på promenaderna är att hitta begagnade tuggummin, tror hon skulle behöva söka lite under mer kontrollerade former, jag är måttligt imponerad just det hon letar efter.

// Lisa