Alla fick plats, utom matte..

image80

Kusinerna är på vår-kollo hos mig. Vi hade jättemysigt i sängen, matte tyckte dock att det var för trångt (?!?) så hon sov i soffan.

Kursen ikväll gick väl... så där. Jag fick höra att vi måste passivitetsträna (har vi hört den förut?), men å andra sidan innebar det att jag slapp den trista sitta-still-leken ikväll & istället fick leta köttbullar i skogsbrynet - betydligt roligare.

// Nova

Prinsessan på ärten

image77

Kusiner vet vad man vill ha! Fick ärva denna gigantiska kudde, passar mig perfekt. Kanske lite hård?

Idag tog matte o jag med kusinerna på agillitytävling. De tyckte jag skulle vara med, och det hade jag gärna varit. De sprang bara runt, runt - det kan jag med!

image78

image79

Nu är det disney-dags i soffan. Salta pinnar och fanta, ska ta fram mina sötaste sidor...

// Nova

Solo-sång

Jag tycker inte om att vara ensam, ibland är jag ensammast i världen

Ensam i ett rum på jobbet när det finns ett 30-tal männsikor utanför en simpel kontorsvägg, nej - don't like

Ett "undulat-trick" testas, dvs jag har en filt över buren ..... nepp, gillar inte det heller

Sjunger för full hals när matte lämnat rummet, ibland blir det jordbävning (hela buren skakar), ibland sjunger någon tillbaka..

Jag kan inte skälla så mycket, då luktar det citron, men yla/sjunga/råma går alldeles utmärkt

Hur lång tid ska det ta innan de förstår att jag faktiskt inte vill vara ensam.........

// Nova

Herr-besök!

image76

Det är inte lätt att ta kort på EN dp, ändå mindre att få med TVÅ på samma bild... Idag kom Ingo på besök! Äntligen någon mer som förstår det där med studs & boxning. Nu ser jag väldigt mkt större ut än honom på bilden, det beror på att jag sitter väääldigt nära kameran..

Igår hade jag Sigge på besök, "girl's just want to have fun" - elller hur var det nu? En bra helg, många pinnar och lite ensamhetsträning!! 

Igår var vi bortbjudna på middag, perfekt med Julia som visste att man kastar mat till hundar som är under köksbordet!! De små människorna är liksom mer givmilda och har inga konstiga krav, I love them!

Ikväll var det kurs på brukshundklubben, jag hade dubbla jackor - eller en tröja under mitt täcke. Trodde man ställde in sån't vid regn.. men så var inte fallet. Vi tränade hundmöte på stig, gå slalom mellan hundar och inkallning med störning & stanna under inkallning. Jag fick beröm för min extremt korta stoppsträcka vid stannandet! Vi kollade även så att matte hade rätt hund, eller att jag hade rätt chip - tydligen nya regler.

I fredags hade vi invägning på jobbet, 3.8 kg. Behöver bara få lite mer ork så jag kan hålla igång lika mycket som Sigge & Ingo, känner att jag har ett underläge där. Men det är ju några månader äldre än mig, kanske kan jag växa ikapp.

// blöt-Nova-somnat...



 

Delfinen.. nej, pipis... näe, bollen?

image73

Fick hemläxa på brukshundklubben, vissa enklare och andra svårare uppgifter..

Favoritleksak: mmm, under construction..
Favoritgodis: ah, skorpor? Eller köttbullar, mer snabbtuggat..
Träna sitta kvar och stanna under gång: helt ok ett par gånger, sen trist!
Presentera rasen kort vid nästa tillfälle: charmig råttjägare, intelligent, nyfiken och kan vara reserverad mot främlingar.
Eget valt trix till sista kurstillfället: matte vill att jag ska nicka... men jag kan ligga??

// Nova




Lördagsmys med Bolibompa & premiär som stadshund

image72

Jag var ju i Västerås och hälsade på kusinerna i helgen, här har vi lördagsmys framför tvn. Det var 5-års kalas för Linda och jag fick inte vara med!?! Ensamhetsträna i buren... mmmm, roligare lördag har jag haft. Men det var bara ett par timmar, sedan fick jag ha all uppmärksamhet igen.

Idag åkte vi till stan, Kungsholmen, för en promenad med mattes kompis. Jag tyckte det jätte obehagligt med alla bilar, cyklister, inlinesåkare, skateboard, fåglar för att inte tala om alla läskiga människor som tyckte jag var söt.. Just när jag kommit ett par kvarter från bilen och livet var som läskigast så kom "han" - Ingo! En dp-kille som var lite äldre än mig, hur snygg som helst! Vi ska ses en annan dag, det där med city var ju hur trevligt som helst!

Hoppet om att bli utställningshund tycks matte snart ha gett upp, jag finner mig inte i någon granskning av främmande människor. Vi hade visitering på kursen igår, de försökte TA på mig!! Hua... Annars rörde vi oss fritt, ibland var vi stilla, vissa slogs..  tja - själv åt jag mest skinka & studsade.

// Nova

Kan man få bättre kusiner?

image71

Vi fick dessa kort av Elin i helgen. Matte blev alldeles rörd.. Kanske blir det lite fel för barn att fira en hunds födelsedag som bor i himlen, men det känns tryggt att de kommer att komma ihåg även mig resten av deras liv.

Stor slick på näsan!!

Nova

Ny sovpåse

image70

Tanken var ju god, men kattleksakerna får matte behålla för egen del. Nu fick jag en egentillverkad sovpåse i fleece, dock lite udda mönster!? Den är rymlig och passar mig mycket bättre. Matte sydde ihop den under högljudda och långa dialoger med sig själv.

Igår började min charmkurs på brukshundklubben. Vi skulle visa hur vi hoppade ur bilen, och jag var så glad att jag äntligen skulle slippa de läskiga kursdeltagarna - så jag vägrade hoppa ur över huvudtaget när jag väl fick hoppa in i bilen. Sen gick vi i cirklar runt varandra och åt köttbullar. Vi satt still o matte rörde sig fritt - ibland fick jag springa efter när hon ångrat sig. Kortfattat åt vi en hel del köttbullar, vilket jag helst hade gjort hemma i soffan. Rysligt kallt var det.... brrr.

Slut på det roliga, jobba imorgon. Så fyller Linda (kusin) & Kicki (moster) år imorgon!!

// Nova


Helger = vila !?

image69

Skönt med flera dagar utan tider att passa.  Idag har vi hjälpt till att kratta löv hos Monq (hon som hela tiden rör sig oförutseende o hastigt). Det var enormt kul att studsa i lövhögarna och jaga pinnar. Tyvärr han matte inte med att fota mig in action...

Kvällen har vi varit i Haninge o ätit middag, mycket trevligt. Träffade en "engelsk hund", men vi förstod varandra rätt bra ändå. Jag kunde nästan varva honom runt soffbordet. Nu är jag dock helt slut...

Go Natt // Nova 

Solen, den gillar jag

image68

Idag var det strålande sol, men fy så kallt! Vi gjorde ett par tappra försök att gå långpromenad, men slutade med två kvarter varje gång.. Vädret var liksom mysigast att titta på genom fönstret.

// Nova

Glad Påsk !

image67

Slapp fjädrarna men fick lov att posera med dessa underliga leksaker. Ikväll skulle vi ju som sagt på sista utställningskursen. Denna gång kom de 112 pudlarna, Sigge och jag... men ingen fröken. Känns mkt oseriöst, nästan pinsamt dåligt. Blev några köttbullsbitar i ett parkeringsgarage innan vi åkte hemåt.

// Nova


Gömse i påsen

image66

Ska det vara nödvändigt att lägga mina godisar LÄNGST inne? Och detta är ett katt-tillbehör, även om den är gjord av perfekt material att "döda".

Har just varit på kvällspromenaden runt 2 kvarter. Men alltså, Sigge, den där reflexvästen jag fick ärva... matte är inte speciellt teknisk - den hasade hela tiden ner runt fötterna. Men mina krumbukter syntes definitivt i mörkret, tror jag såg väldigt graciös ut.

Nytt försök imorgon att gå sista gången på utställningskurs, förra gången kom bara Sigge och jag.... ingen fröken eller någon de 112 pudlarna.

Sen är det långhelg = sovmorgon i mattes säng flera dagar!!

Tomat-duell





Här får man roa sig på egen tass, en körsbärstomat håller i ca 7 minuter.. sen blir de bara en fläck på mattan. Tror att matte är lite halv-less på mig, inget av mina roliga tricks uppskattas. Över en natt får jag helt plötsligt krav på mig, eller... jag kanske inte förstod dem i början (lyckligt ovetande).  På jobbet blev det jätte-trassel när vi och de andra två hundarna skulle gå ut ihop, kollegorna suckade något om "Lisas minicirkus" när vi passerade kontorslandskapet..  What ever, kul vad det!!

// Nova

Fingerfärdig..

Nu får jag hela tiden träna på att ligga still i buren, (tack Christin - har du ingen annan rolig lek att tipsa om istället?). Den leken är rätt enformig o långsam, men enligt matte gör jag framsteg. I natt fick jag äntligen upp spärren som låser grinden till buren! Man sticker ut tassen och fipplar lite så den går att skjuta åt sidan - den leken var ju betydligt roligare!! Matte såg inte lika nöjd ut när jag vid 04.00 studsade runt på henne i sängen av ren glädjeyra över min upptäckt..

Annars har helgen bestått av några längre promenader i vårsolen. Hittade även hararna i parken utanför dörren igår, men jag visste inte riktigt vad man gör med harar...? Matte skrek så fantastiskt högt att jag blev lite för stressad för att gå och kika närmare. Jag ville ju mest sno en av deras morötter och ta med in.

// Nova