Riktig semester

                                             

Nu har vi semester och kanske får bloggen en längre semester också.. När det kommer lite bra bilder kommer den säkerligen att uppdateras.

Tragglar på med lydnadsträningen och ser framsteg, till min förvåning tycker Nova det är roligt!? För min del skapar det en bra kontakt och större möjlighet till hennes frihet. Långlina gäller fortfarande till större delen.

Dagiset fungerar väldigt bra och jag tror att vi klarat testperioden på 2 månader. Hon går 4 dgr/veckan och är inte helt slut på kvällarna. Det känns otroligt lyxigt att lämna bort sin hund och få henne rastad, men största fördelen är att hämta henne efter jobbat och vi båda är glada att se varandra (det var vi inte alltid efter en arbetsdag på jobbet). Hon träffar nya hundar under ordnade former och har självklart inga problem med hundmöten när jag inte är med.. Nya människor får hon träffa löpande via elever som är delaktiga i hunddagiset, vilket hon får lära sig att acceptera. En frolic och alla nya är enormt intressanta.

Hoppas nu på lite mer badväder, inte att bli dränkta ovan ifrån...

Minisemester i Vadstena

Hade en helg med strålande sol och trevligt sällskap på ett av Vadstenas "bed and breakfast" som tar emot hundar. Vi hade ett helt gammalt hus för oss själva. Det blev shopping, turistande och en hel del strandpromenad under fredag-söndag.

Det fanns en egen hundstrand på gångavstånd ifrån city, Nova gjorde sitt bästa.

                     
       

Strandpromenad med en fina hus...

                 

Grillningen på Slotts villan var en skön miljö för både hundar o mattar, Nova försvann som vanligt under något mer värmande...