Pinscher spårning

                                  

Idag var det dags att faktiskt skaka liv i våra spårkunskaper, eller okunskap. Mötte upp Anna och Emma i Sätra och hade helt plötsligt en hel tomte-armé med pinscher. Två riktiga pinscher & tre dvärgar.

Nova gick två spår, ett på äng och ett i skog. Svårt med ängen, men det i skogen gick bättre. Behöver träna ofta och korta spår så poletten trillar ner på henne. Nu kommer hon iof fram till slutet, men inte helt fokuserad hela tiden.

Tandvisningsträning blev det också, Nova slapp dock när vi lagt ner alla utställningsplaner.

Skön eftermiddag i solen, trevligt sällskap och hundsnack i kvadrat!



Glad midsommar!

Picknick, solstolar och liten hund packades till en dag på Ingarö, Björkviks havsbad. Otroligt skönt väder med havets friska vindar.

Nova hade med sig sin flytade apport som höll på att flyta till Finland innan husse fick tvångsbada.

     

                                 


Under skogspromenaden till bilen körde vi 5 kortare spår som fungerade hur bra som helst. Lurade även ner Nova till en lugnare vik där hon efter lite trugande med pinnar simmade flera längder. En hundträningsfri midsommar skulle det vara, fungerade minst i två timmar :o)







Sommaravslutning med frivolter

                              


Sommaravslutning på dagis, jordgubbsbakelse till mig och plätt-tårta till hunden. Skolkatalogen var extra snygg i år med Nova som omslagsbrud. Lite udda känns det, en mängd människor som lägger extremt mkt pengar på att förvara sin hund på dagarna. Men så är det Sthlm's bästa dagis också.

Sommarpresent var en friesbee och Nova har under kvällen lärt sig göra frivolter. Om man springer snabbt med en stor friesbee i munnen trampar man lätt på den samtidigt = frivolt!

Semester i tävlandet

                                             

Tälvade på Stockholm Södra ikväll och konstaterade följande:
- ge hunden MAT innan tävling, det är en hungrig dvärghund vi pratar om
- ha INTE hunden i bilen 1,5 timme innan jag går in på planen
- MINSKA kycklinghjärtan i träningen på rutan

En överladdad dvärghund intog planen som sista ekipage. Fria följet gick som en radiostyrd bil, med tanke på snabba sidokast och fram- & bakförflyttningar utan större kontroll. Även utfall mot rutan fick jag parera under samtliga moment där vi passerade dessa otroligt laddade koner.

Vid apporteringen fick hon äntligen utlopp för springet i benen och stack iväg 3ggr så långt som jag kastat. Letade duktigt efter apporten och det tar en stund att leta sig tillbaka. Hade jag däremot hållt tyst hade jag bara fått avdrag för tugg, nu fick jag även för dk.

Platsen körde hon mikropause under min transport sträcka bort, liten armbågslyftning som gav 5 p avdrag.

Trots allt är jag ändå rätt nöjd, de moment som gick sämre än vanligt var fria följet och läggandet. Annars höll vi egentligen den nivå hon gjort tidigare.

Inga fler tävlingar planerade, semester helt enkelt. Jag får vara nöjd med godkänd tenta ifrån vårterminens juridik kurs på universitetet, lite mer hanterbara mål än en dvärgpinscher på lydnadsplan :o)

Fotograf: Mirre, som vanligt :) 




Dalarna, myggens land

                                  

Helgen blev näst intill träningsfri när både övernattningen i By och Säter var extremt myggtätt, i alla fall lokalt där vi var. Nova kunde inte gå eller stå stilla, då högg hon mygg oavbrutet. Jag som hade tänkt gå ut i skogen och lägga spår, men de planerna fick jag lägga ner rätt omgående. Jag fick mig en löprunda mellan regnskurarna ner till Tyttbo, tyst och bara bruset ifrån forsarna. Lite mer rogivande utsikt att titta över forsarna i Dalälven jämfört med min vanliga runda som ger ga Örby ledens vardagstrafik.

Gjorde ett tappert försök att smita in på Avestas brukshundklubb och träna, men där var det utställning. Nästa försök att kunna träna på Avesta vallen stoppades flera kvarter där ifrån med bilar parkerade för den stora utställningen.. det hade jag missat helt.

Ett kort träningspass lyckades vi få hemma ikväll innan regnet åter började. Platsliggning med rökt kycklinghjärta och lite rutor med annat lyx-kyckling-torkat-godis. Försöker höja belöningen på de moment hon har svårast för, och snart räcker inte fickorna till.

Bilden är ifrån förra helgens hundsällskap, Ingo (Jean Dark kille) som var inlånad.


Ett andra pris..

                                

Ikväll var det hemma tävling på Tyresö, där vi tränat som mest under våren. Tyvärr fick Nova för sig att lyfta blicken och halvsätta sig upp ett par sekunder, så det blev en 5:a på platsen.

Trots allt kom jag in på planen som 7:e ekipage och resterande moment gick över förväntan. Testade rutan innan tävlingen, och då var den borta igen. Men på tävlingen gjorde hon en 10:a.. förvirrande. Hoppet fick vi också en 10 på, trots att vi bråkat om luktandet på andra sidan senaste veckan.

Det är väl störningsträning som gäller framöver. I mängder!


Fotograf: Mirre, dock inte ifrån dagens tävling