28 Juni

   

Efter 4 träningsviltspår var det idag dags för viltspårsprov i anlagsklass. Vi åkte till Berga Militärområde utanför Haninge i den 27 gradiga sommar värmen. Terrängen var allt annat än det vi tränat på, högt ris, ombunkar och blåbärsris upp över öronen på Nova. Även sträckan kändes mycket längre, men det kan ha med den "dvärghundsovänliga" terrängen i kombination med värmen.

Novas koncentration var inte alls lika bra som på träning, hon är störningskänslig både för hur jag hanterar linan och att vi är "förföljda" i spåret av dommaren. Hon fick ett par riktiga tapp av spåret och irrade runt, testade att tugga lite pinnar under tiden och tittade på utsikten. Hon slet den stackaren, härsade hela sträckan och gick nästan på hörntänderna sista biten.

MEN, med en minuts marginal (max tid 30 min) hittade hon klöven och fick därmed godkänt anlagsprov!

19 juni

   

Med en hög ambition på hundträning packades både spårsele och lydnadsväskan för helgens tripp till Dalarana. Vi kan säga att den regnade bort, ambitionen.. Det blev en löprunda, inkl motstridig hund, ner längs Dalälven - vackert. Myggen var ännu skonsam och det gick att vistas utomhus, men för blött för träning.

Ett träningspass blev det dock på hemvägen, Västerås, Linda körde slut på henne med godissök och hoppande över hinder.

Idag har jag varit på lydnads SM med Erica & Anne, och det regnade HELA dagen. Väldigt bra arrangerat och synd att vädret tog bort lite av tävlingsgäldjen. De var finalen idag, dvs 15 hundar kvar ifrån gårdagens dryt 60. Skönt att se nollor även på SM-hundar, men även peppande att se hur snyggt det går att få momenten! Niina Svartbergs tollare var en glädjespridare, viftade på svansen hela programmet och såg verkligen ut att "gå igång" på applåder :)

Nu ska jag bara ta diskussionen med Nova, SM start vore ju klart häftigt ;)

11 juni

   

Nu är det sommar, sol och värme runt 25-30 grader. I veckan har vi tittat på två tävlingar, Tyresö och Sthlm Södra. Extra roligt tycker jag att det är när jag ser två dp tävla, en i Lkl 1 och en i Lkl II, det inspirerar mig! Oavsett hundras och resultat kan man vara fullt nöjd med en 5:a som betyg, allt beroende på vilka problem man tampas med. Att dela gäldjen med en tävlande som får 10:a på platsen efter en lång tids träning är nästan lika bra som att tävla själv. I veckan kom jag på mig själv att vara extremt nöjd med att kunna ha hunden lös på Gubbängsfältet och träna, vilket jag inte skulle vågat för ett år sedan med tanke på hundar och närhet till trafik - DET är guld värt men ger noll poäng på tävling.

Vi har även kört mer av viltspår i veckan, lite längre & med fler vinklar. Det gick väldigt bra och jag hoppas att hon kan tycka spåret är så pass intressant att hon kan klara av ett skott för att tävla i öppen klass sedan.




5 juni

    

Började dagen med träningstävling på Nacka BK, avslutade den med trädgårdsagillity tillsammans med syskonbarnen. Önskemålet från barnen om nästa hundras var en Bulldogg för att köra agillity med, så jag tror vi har en del samtal kvar innan det är dags...

     

Träningstävlingen var nyttig, vi körde igenom hela treans program. Allt går "halv-dant" men hon gjorde alla momenten. Till och med metallen tog hon, trots att hon dagen innan höll på att driva mig till vansinne genom att VÄGRA befatta sig med annan metall än sin egen.. Rutan krävdes ett omskick, inkallningen med stanna/ligg genomfördes med allt för många steg, fjärren flyttade hon sig för mycket. Känns ändå bra, för inget moment har jag kört fast på, utan snarare att jag lägger ner för lite tid på träning.

Det kommer upp nya problem vart efter de tidigare löser sig, och utan träningstävling eller riktig tävling kommer de troligtvis inte fram. Inser också att jag får sätta ner ribban på hur stora framstegen i träningen ska vara. Jämfört med nedlagd tid och resultat är jag ändå nöjd. Sakta, sakta blir vi lite bättre :)