Vuxigt?



Nu går min första sele vidare åt annan hund, vi får inte ihop den snart. Trots allt har jag nog vuxigt till mig lite på 3 månader!




Idag försökte matte muta mig med märgben för att vara ensam, jag skällde och förde liv i 25 minuter innan jag insåg att tanten verkligen inte tänkte släppa ut mig - så då tog jag benet i alla fall....



På jobbet var det körigt värre idag, 2 whippet'ar och 2 datakonsulter på MITT rum! Och det är inte speciellt stort rum. En av datakillarna var "allergisk", men han hoppade högt när jag morrade

/ Nova


 

Allting går sönder denna helg

I dag har vi varit i skogen på solig promenad. Köttbullar och sele hade vi med oss, ja - även Gunvor lurade vi med oss. Hon snubblade hela tiden på min långlina, möjligen för att jag sprang runt hennes fötter hela tiden..?

Ibland får jag sysselsätta mig själv när matte tappar fokus på "rätt" sak (MIG!). Igår testade jag hållbarheten på de nyinköpta påslakanen, jissus... på 5 min hade jag fått upp ett hål på 10 cm. Helt klart dålig kvalité. Idag hittade mattes måttband, och gick ju fort att bita av. Så, det är dags att uppdatera "trasiga listan" lite..

// Nova


Ny stor kompis & en tanke till Billy-bus

image60


Träffade en ny kompis igår, men jag tror hon var lite trött.. Matte säger att hon kanske tyckte jag var tråkig/jobbig, men det kan väl ingen tycka? Väldigt kul att vara minst, då får alla andra hundar order om platsliggning och själv får jag "studsa fritt".



Idag skulle Billy fyllt 9 år, matte ser ut att tänka lite för mycket på det just idag. Och jag gillar honom också, speciellt hans leksaker jag fått ärva. En tanke till den bäste schnauzerkillen idag, på mattes begäran!

image61

Miljöträning..

image59

Idag var vi till brukshundklubben och tittade på GIGANTISKA hundar! Jag var helt övertygad om att de tänkte äta mig istället för nästa godisbit, men jag klarade mig (denna gång)... Bilden är därifrån, och jag fick t.o.m upp båda öronen av ren förskräckelse!





Sen har det varit ny vägning, match vikten ligger idag på nästan 3,4 kg. Verkligen slank inför sommarsäsongen, men ska få lite mera mat säger matte. Äntligen!

Imorgon är det ringträning igen, och vi har inte haft karaktären att träna riktigt så som vi skulle... Matte säger att vi "vilat oss i form" - kan man inte bara säga att jag är fullärd? Ser fram emot köttbullarna, ja - och latja med Sigge så klart!

// Nova-Nosa-Nåva  (kusin-stavning)



Pyssel dag

Pysseldag

Idag hade pysseldag, jag fick pyssla med den här bilen.. Eller, fick och fick.. Tröttnade på mina egna medtagna leksaker så jag snodde Sebastians leksaker istället. Den här lilla lastbilen tex. Matte o de andra tanterna fick jag ju måttlig uppmärksamhet av, men Sebastian på 2 år var mycket roligare. Gjorde mitt bästa party-trick och slickade honom i (!) näsan, ... det gick inte hem..

// Nova

Trasiga listan

image57
  • mattes Intersport tofflor i frasig "frigolite"
  • knoppen till transportburen i bilen
  • ett par av mattes strumpor
  • div oviktiga kuvert på jobbet
  • halsbandet till "anti-skäll" halsbandet
  • mattes nattlinne.. (2 st)
  • ett påslakan
  • måttband

Efter lunchen idag hittade jag detta halsband matte envisas med att ha på mig under arbetstid. Jag tycker mest det är smått opraktiskt när jag inte kommer åt det när det väl sitter på. Idag hittade jag det i mattes hylla under ett obevakat ögonblick! Blev nästan klar med att testa hållbarheten i halsbandet när matte tyvärr slet sig ifrån de extremt intressanta siffrorna på jobbet och skrek av... glädje!?
 
Sen har vi varit på träning idag, ringträning. En hel del köttbullar och hundar, det är vad jag fokuserar på dessa timmar. Imorgon kör vi igen, lite bättre uppför jag mig för varje gång säger matte - men kom inte ifatt de stora hundarna idag heller (trots att jag genar i kurvorna & studsar endast på bakbenen). Hade jag inte haft matte att släpa på hade jag varit först, helt övertygad.

Listan ovan vill jag gärna uppdatera senare, känner mig inte klar med den ännu.. 

// Nova

 


Dala-turné hos släkten

image56

Varit i Dalarna och träffat mormor & morfar, kusinerna och en "massa" mostrar.. Gissa om jag är trött. På vägen till morfar hittade vi denna rondellhund, kanske behöver en förklaring... byn denna står i heter just "By". Lite konstigt, men en snygg rondellhund (i den absolut minsta rondell som finns).

Regeln att sova i samma säng som matte när vi sover borta är bra, ska göra mitt bästa på att införa den även hemma. Snart ger hon upp, ser hennes karatär svikta.

// Dala-Nova


Utställnings tränat

image53


Helt slut efter en timmes "hela-havet-stormar-lek" i ett parkeringsgarage.. Det var ett fastligt liv redan innan vi kom dit, så många hundar har jag aldrig sett på en gång. Vi åt köttbullar & stod, typ hela tiden. Ibland kom det något jätte farligt, för då sprang vi för livet! Konstiga människor TOG på mig medans jag åt köttbullar, konstig lek.. Eftersom vi ändå hämtade upp Sigge på vägen dit tror jag vi kunde haft roligare på egen hand i skogen, men det skulle tydligen vara "nyttigt" för oss. Vem vet - det kanske var nyckelhål på mamma scans köttbullar?

Nu är jag trött, matte med...

// Nova

Hundkurs



image52

Nu har jag tydligen testat gränserna och anmälan till grundkurs 1 A på brukshundklubben är ett faktum... Asså, ska det vara nödvändigt? UTOMHUS!!!? Nej, fy 17 - det är ju kallt! Men den börjar inte förrän i april, så det kan vara lite bättre temperatur då.. Eller kan man sitta i bilen och titta kanske?

Den här kycklingen piper och lever (!). Ibland påminner matte om den när jag haft mina energi-utlopp inne i lägenheten :-)  Lite halvstirrig och gnällig

// Nova

Nytt rekord i långpromenad

Nytt promenadrekord

Idag gick vi väldigt långt, säkert 15 minuter, och jag förstod plötsligt att det var rätt trevligt! Ett par grader varmt och mattes fick full med godisbitar - tja, det där att gå kan bli ett alternativ kanske?

Igår var matte och tittade på hundutställning, jag fick inte vara med när jag inte skulle ställas ut. Vi ska tydligen göra det så småningom, och matte har nästan glömt bort hur man gör. Själv är jag lyckligt ovetande och är nog hellre hos Gunvor även nästa gång. Däremot var snygg-Sigge med, det kändes lite orättvist trots allt.

Vi följde även Melodifestivalen igår, det var tjejkväll här. Jag klättrade omkring på Dina hela kvällen (när inte matte tvångs placerade mig för att få lite lugn o ro ibland). Tydligen hade matte, Helena o Christine även de fullt upp med annat - för vi missade vem som vann tävlingen!? Tur att det finns text-tv..

Ensamhetsträningen är en fight med matte, hon ger sig inte (inte jag heller). Jag tjuter o gnyr så mycket jag kan, hoppas att Lilly ska komma ner och rädda mig... Ibland är det visst ingen som bryr sig om MIG?

// Nova