Valborg

                              


Lydnadsträning utbytt till miljöträning. Arbågat sig fram bland barn och andra hinder för att kunna se brasan. Nova har inte nallat på bag-in-boxen, bara lite långsam fotograf...

Träning

Ikväll var det kursstart på Sthlm södra. Jag hade sett framför mig hur vi skulle få anmälningsavgiften återbetald och bli ombedda att söka annan kurs, men ingen genomskådade oss och hon skötte sig över min förväntan med marginal. Bara att hon sitt still vid min sida på planen var högst förvånansvärt, jag fattar inte vad som hände ikväll. 

Kursen är en tävlingsinriktad kurs för LK1, och idag blev en status-check hur samtliga deltagare låg till.

Platsliggning: hade kunnat vara varmare väder, en fleecefilt osv, men hon låg ner men var orolig o vibrerade av iver.. måste träna mkt på det.

Linförighet
: jissus, det hade vi helt missat att träna på, dock har Nova fått endast kort koppel på de vanliga promenaderna för att få ordning på hennes utfall mot hundar... så hon verkar köpa min vänstra sida utan större problem. Snyggt var det nog inte, men hon var hyfsat på rätt plats.

Tandvisnig: nja, det vette 17 om vi någonsin kommer att fixa.. hon ryggar undan och låter sig visa tändera om jag tar upp henne.

Hopp: galant & snabbt, ingången är smått felaktig med dubbelstuds i mina knän innan hon snyggt sätter sig vid sida.

Inkallning: lite av hennes favorit, fart och action. Samma problem med ingången, måste träna separat på det.

Läggande under gång: inte tränat alls på det, hon har svårt för själva liggandet utan skinnsoffa.. men vid ska nog få ordning på det om bara jag har karaktären att träna.

Det var kursens första genomgång, hunden har redan tagit kväll o lagt beslag på kuddarna i sängen. Lika trött är jag, men både nöjd o stolt över de små framstegen jag sett ikväll.