Dina-kram

Dina-kram



Idag kom Dina o hälsade på, det uppskattas!! Största lek-tanten med fyra ben jag träffat på hittills! Det gällde att inte hugga tag i sälen allt för hårt, jag åkte som en vante på det hala golvet (jaaaa hon var lite starkare än mig också), sockeplast kanske - så man inte glider så fasligt? Nu ska jag inventera mina tuggben, tror minsann att jag blev av med något..? Men vad gör det, matte strör ben överallt o tror jag ska låta bli skor och handskar, får se vad jag kan hitta för gnagbart som nedvarvning på den här dagen!

// N

Indian med liten hund

Indian med liten hund



Latjo med eget indiantält! Den här killen var inte lugn en sekund, matte sa att vi hade miljöträning/ljudträning bland alla leksaker som lät allt från kossor till giraffer. Så var han lagom höjd att sno maten av, om inte matte (hök som vanligt) varit med..

// Nova

Äntligen accepterad, lite i alla fall...

Äntligen accepterad, lite i alla fall...



Det finns något som heter mobbning, det uppstår när någon blir utfryst och verbalt attackerad. Nu har jag tagit denna period av "inkilning" på jobbet. Avancerade idag att få ligga i samma korg som en kollega.. Mysigt!! Ända tills jag bet lite i hennes svans... då fick jag en utskällning igen..(!) Nästa gång tror jag hon kommer att uppskatta det mera!!

// N

Alcatraz

Alcatraz



Helt plötsligt försvann kompostgallerhagen jag lyckats lära mig förflytta i sovrummet. Det var ju rätt kul att studsa intensivt i hörnen så hela hagen flyttade sig 1,5 meter!! Åter igen har jag fått ärva något som är i helt fel storlek, men det kan ju vara trevligt med lite space. Den här är ju helt omöjlig att underhålla sig i, den går inte att förflytta - inte heller klättra ur!?

Skam den som ger sig, jag letar vidare i livet och ser vad mer kul det finns som givande sysselsättning - tips någon? Allt roligt liksom bara försvinner...

// Nova

Lånat jacka

Lånat jacka



Det här var ju betydligt mer civiliserat än den röda igelkottsdräkten! Återfått lite självförtroende med den här jackan jag fått låna av Sigge. Men, man ser ju inte så mycket runt omkring sig? Tur att Sigges matte visade hur man fick ner huvan... Japp, snö & kyla - here we come!

// Nova

Sigge hälsar på

Sigge hälsar på!



Äntligen fick jag herr besök av en dp kille! Han var lite framfusig i början och jag blev lite blyg, men efter en stund var jag tuffare. Jag bet honom så mycket jag kom åt, han ville mest kramas & göra något han inte fick för våra mattar?!? Ja, jag vet inte vad det var de tjoade så mkt om, vi hade ju bara trevligt. Efter någon timme var jag helt slut, så då myste vi riktigt lugnt och städat i soffan. Det var nog rätt bra, för jag hörde någon diskussion om "ta två, betala för en", vad nu det kunde betyda..?

Ska se till att växa till mig lite, då ska Sigge få en riktig match!!

// dödstrött-Nova-somnat..

Sovit över hos Eva

Sovit över hos Eva



Ibland duger man och ibland inte.. Tydligen får man inte följa med på utsparksfest i Uppsala, men som tur var fick jag sova hos Eva istället. Jag hade fullt upp med att hela tiden kontrollera så inte hon lämnade mig också, men hon var betydligt mer lojal än matte. Jag visade min bästa party-trix (kissa på badrumsmattan & kräkas upp maten) men hon såg inte allt för imponerad ut?!? Ska försöka lära mig något nytt tills nästa gång..

Ooh, så fick jag en alldeles egen råtta! En stickad sak som ALDRIG riktigt går att få död på.. Nu har jag dödat den ytterligare en gång, men jag tror den kommer att behöva en omgång snart igen.

Tack Eva, för råtta och för jourhavande omvårdnad!!




// Nova

Äntligen

Äntligen



19 dagar och 5 timmar, sedan lyckades jag äntligen få tag den eländiga fyllningen i denna biabädd! Om jag bara hade fått jobba ifred hade jag lyckats tidigare, men matte har nog varit hök i sitt tidigare liv!? Nu kanske jag kan få en egen, anpassad till min storlek! Eller..., det kanske inte var någon merit att slita sönder den första? Ryktet att mina bröder fått ner en bit kökstapet får mig att längta hem.. det hade ju jag gärna hjälpt till med!

Nu är bilen tillbaka och ordningen kan bli mer normal imorgon. Ett par dagar har vi åkt buss, och det var ju en upplevelse i sig. Tydligen ska man alltid springa till bussen (fast de går var 10:e minut), så det där med att få en liten rastningspromenad kan jag ju glömma just då. Två gånger har jag charmat busschaffören och vi har åkt gratis :-)

Sen har vi infört förrätt till frukost(!). Tre mornar i rad har jag först fått lite leverpastej & sedan vanliga maten. Lite trevligt, hoppas det är något bestående? Matte såg elakt nöjd ut och pratade något om "avmaskning", så det är möjligt att jag trots allt blivit lurad?

// Nova

Kämpig dag

Kämpig dag



Oj, oj vilken dag.. Först fick jag åka till bilverkstan och lämna bilen, det gick bra. Vi har en snäll granne som skjutsade oss till jobbet efteråt (och hon såg mig för övrigt i igelkott's dräkten och skrattar säkert fortfarande..). Sen var det whippet-dag på jobbet! Nu sa jag bestämt ifrån att jag skulle bli tvångsplacerad i buren när de var där (jag kissade ner buren och slapp den sen av praktiska skäl..) Och sen har jag studsat, ålat, bitit i svansar och blivit uppläxad HELA dagen!! Helt slut! Matte tänkte vi skulle träna att "stå fint" när vi kom hem, men jag tog min kvällsmat & direkt i säng.. Stå fint kan hon ju göra själv om hon vill, jag ligger i alla fall väldigt fint när jag sover.

Oh, och mitt i all röra idag skulle jag vägas. Det är avmaskning på mattes "to-do-list" och då behöver man vikt. Jag hade vuxit ur brev vågen och vi fick nu leta upp en annan våg på jobbet för tyngre saker, 2.350 gram vägde jag!?! Hummm, matte säger att jag snart ser ut som en köttbulle med ben...!?

Som avslutning på dagen skulle vi då promenera hem. Det orkade jag faktiskt INTE, så jag åkte innanför mattes jacka (så då såg ingen igelkottsdräkten).

Lång dag utan sömn, äntligen hemma igen!!

// Nova-igelkott-Johansson

Lill-strumpa

Lill-strumpa...



Efter två veckors skakande har matte äntligen förstått att jag faktiskt fryser ute. Idag var på djuraffären och provade alla "normala" täcken till hund utan att hitta något i min storlek (?). Ska jag bestraffas för att de inte hade tillräckligt utbud hemma i butiken? Matte vill helst gå 10 meter bakom mig när vi är ute, och jag själv hoppas missa hundarna i området ett tag till... Vet hur gott Christine kommer skratta åt mig, för att inte tala om de på jobbet. Nej den här får vi allt ta av oss en bra bit innan vi kommer till någon som kan känna igen oss, och hoppas på en tidig vår..

En röd igelkott....

Snö

Snö



Under natten kom det massor av snö. Kallt om magen och jag ville helst inte gå ut alls. Tydligen måste man det, men långt gick jag i alla fall INTE. Det blev bättre under eftermiddagen, när de som plogar upp gångbanor tagit bort det värsta.

// N

Innan jag blir nedbäddad..

Innan jag blir nedbäddad..



Alltså, det var ju det här med att vara hund. Tydligen förväxlas jag med en docka i den storleken jag är idag. Vänta bara tills jag vuxit till mig!

// N

Äldre kusinen

Äldre kusinen



Elin var lite äldre och min förebild över hur jag ska bli när jag blivit "stor". Men lite bus finns det även i henne!!

// Lisa

Att vara kusin

Kusinerna



Vissa stunder kan det vara påfrestande att vara kusin, speciellt när de tror att jag är en docka!? Linda var lika sprallig som mig, bara lite större!!

// Nova

Allmänt

Billy bus



En varm tanke till den envisa, glada och energiska mellanschnauzer född -98, som tyvärr fick lämna in lite för tidigt vid drygt 8 års ålder. Mycket har jag nog lärt mig genom min fel med denna kille, kanske kan jag hoppa över vissa av dem med Nova. Första 3 åren med en schnauzer var en fight, kanske även de sista fast matte hade gett upp!? Många glada minnen lindrar saknaden och gör det värt att skaffa en ny fyrbent vän för några år framåt!

// Lisa

Äntligen fredag

166878-15



Det bästa med den här dagen : fick springa fritt på kontoret när de flesta kollegor var på lunch! Vilka ytor att studsa på, wow!

Det sämsta : "ensam hemma" träningen är trist. Tänk att så fort man ger lilltån så tar matte hela tassen, små stunder är ok om hon försvinner (tom rätt skönt!) men idag var matte borta liiite för länge... hoppas det var sista gången?

Äntligen fredag, då kanske vi kan lyxa till det lite o gå ut 3 ggr i natt?

// Nova

Nya kollegor på jobbet

Idag var det trångt på mattes & mitt rum. Två st Whippet'ar bor tydligen i de andra korgarna under mattes bord någon dag i veckan. De var lite griniga och dåliga på att leka. Gjorde mina bästa tricks och framåt eftermiddagen tror jag att de började förstå mig?

Sen har jag suttit en längre stund i bilen när vi åkte från jobbet. Matte skulle fixa lite "ärenden" (?) och jag blev tvångsplacerad i transportburen med en filt över (så ingen får för sig att låna mig utan lov). Det var ju ingen höjdare, men jag somnade av ren tristess efter en stund. Desto bättre var det med fika hos Eva, hon är lattjo!! Ja, jag lekte tills jag stupade på kudden.. Nästan helg ska jag dit och leka själv en stund, ska vila upp mig hela nästa vecka så jag orkar mera då :o)

Och vet ni, när vi tog sista rundan i parken ikväll blev jag jagad av en katt!! Han måste haft dålig syn i mörkret, såg han inte att jag är en hund? Matte lyfte upp mig o räddade mig i sista sekunden innan han tänkte äta upp mig.. hua.

// Nova

Borsta tänderna?!?

Borsta tänderna?!?



Har ni testat den här tandkrämen med leversmak? Mmmm, helt ok! Men matte tycks inte tro att jag kan äta själv, för hon petar in den så brutalt i munnen..

Kloklippningen går sådär. Skriker och sprattlar för mitt liv, men trots det har vi klippt flera klor tyvärr. Första gången klippte matte av mig nästan halva benet, vi fick smått panikartat låna Sigges blodstopp medel.. Nu skulle jag hellre träffa Sigge personligen än att låna "nära-döden-saker", men har blivit lovad en "dejt" så småningom..

Ser ni föresten att jag ser ut som en så'n ICA-hund på den här bilden.. matte är ekonom o inte fotograf ifall jag behöver förklara.

// Nova

Allt det här är MITT...

Allt det här är MITT...



Tydligen har min matte lite envishet ändå. Har säkerligen gjort 250 försök att ta mig upp i soffan på drygt en vecka, utan någon framgång.. Sängen får jag inte heller vara i. Så här under soffbordet - det är MITT.. Alla fynd jag gör av saker tar jag med mig hit, även om det ibland försvinner fortare än jag hittade dem.

// Nova

Slut på deltidsarbetet..

Jaha, idag skulle vi jobba heldag. Fast det var nästan bättre, då fick jag vara mer ifred & sova när matte fick något annat att pyssla med. Men jag kom på henne ett par gånger med att ha lämnat mig ensam på rummet, jissus vad hon måste fika ofta!? Så jag var ju rätt pigg och utvilad när vi väl hade jobbat klart..

Igår var vi på middag, det var otroligt trevligt att vara i centrum. Ett stort plus i kanten till Christine som lite snyggt lånade ut boken "Valpen" av Mickie Gustafson. Idag läste matte att man måste vara BARA snäll första månaden, kunde inte sagt det bättre själv! Däremot försvan den enda mattan vi hade framme, får man inte ha nått roligt?

Fick nya små tennisbollar igår. Varför fick jag bollar med fiskar på? Jag gillar ju inte fisk..

// Nova

Nya regler?

Nya regler?



Alltså, vad är det för fel med att bara studsa? Matte vill att jag sitter ner innanför dörren när vi varit ute, & det tar ju flera sekunder!! Och hon är envis, jissus, så just nu gör jag som hon vill (men bara en stund, jag har faktiskt egna åsikter).


Ser ni mina öron!! De håller nog på att resa sig! Matte vill ju helst att de ska ligga ner, men jag vet att hon kommer att avguda mig i alla fall. Snart är hon lindad runt min tass och gör precis som jag vill, bara en tidsfråga..

// Nova

Killer..

Killer..



Jaaa, visst ser jag farlig ut!? Vänta bara tills jag visat vem som bestämmer i området. Behöver lite mer tyngd i kroppen, men det kommer. Matte vägde mig på jobbet igår, 1.7 kg. Först fick hon bara fram porto-priset, innan hon fick lite assistans att ställa om vågen till att bara visa vikt. Tänkte väl, lite längre tålamod än en vecka måste hon väl ha?

// Nova

Besök av Eva

Besök av Eva



Äntligen lite underhålling en fredagkväll! Jag fick uppmaningen att sköta mig, för det är Eva som kommer att rädda mig den dagen matte hotar mig med "blocket.se".. Tror jag gjorde ett gott intryck, bet henne i fingrarna och studsade så mycket jag orkade. Fick lov att ta power-naps några gåner under kvällen, men kul var det!

// Nova

Blött o kallt

Blött o kallt



Vart är min tidning att kissa på? Ska livet verkligen vara så här kallt? Kan man inte få kissa inne mitt i natten åtminstone??


// N

Oooops

Oooops



Tagen på bar gärning... men de är ju för söta dessa "små" tuggpinnar! Blev ett kortvarigt nöjje, de åkte högt upp under lång föreläsning jag inte förstod!?


// Nova

Arbetsträning

Arbetsträning



Jag har fått lite kortare arbetsdagar till en början. Tydligen ska jag bo här bredvid mattes skolager!? Gillar min hörna trots allt, har två biabäddar att variera med när matte vissa bättre stunder släpper ut mig ur buren. Känns lite överkurs med 3 sovplatser på samma ställe, kan det finnas någon hake?

// Nova

Nya tillbehör

Nya tillbehör



Så har man nu blivit med blå sele.. fanns ingen rosa. Hur mycket jag än backar kommer jag inte loss!! Som tur är sprättade matte bort de små blå rosetterna, tydligen ska man ha sånna när man är i min storlek!? En kompromiss, ska så snart jag vuxit till mig få riktig halsband.



/ Nova

Egen plats

Egen plats




Ja, en biabädd fick jag ju ärva.. Ett irriterande hål i en söm, som jag förbrilt försöker hitta en mening med. Tyvärr hinner jag aldrig riktigt exprimentera klart innan matte gör sig påmind, men den som väntar..

// Nova

Flytt till storsta'n

Flytt till storsta'n



En kall januaridag (för mig) kommer nya matte och tar med mig till storsta'n. Mycket konstiga saker hände den dagen, men matte fixade det utan att bli alldeles nojjig. Tackar Christine för en hjälpande hand (knä), även om hon tycker jag är "liten"..?

// Nova

6 veckor

6 veckor

Nova får lite hjälp på traven att fastna på mattes kamera.. inte så lätt att stå still när man bara är 6 veckor och förtillfället vaken!!


Dvärgpinscher

Mitt liv som dvärgpinscher ska tydligen dokumenteras och göras offentligt enligt min matte. Hon påstår att det finns "kusiner" (Elin & Linda) som vill följa min uppväxt (även fast jag är skeptisk innan jag sett dem)& andra hundintresserade som kan ge glada tillrop när matte behöver? Herrera är mitt "riktiga" namn enligt stamtavla, men matte kallar mig Nova.