God Jul & Gott Nytt År!

                                                 

Julfriden börjar infinna sig, lucia-firat på hunddagis är avklarat. Både granen och pyntet åkte i golvet innan jag fått i mig glöggen, men det var faktiskt inte vi som arrangerade just det. Jag fick tyvärr bara bilden "före".. sen blev det lite stökigt. Till och med dagislämningen går utan en hysterisk utskällnings-attack ifrån Nova, hon har däremot väldigt bråttom in till sitt rum för att få sin godis och sedan inta filten. Vädret gör att hon försöker maska och slippa promenaden, ligger stilla under sin filt och har nästan lyckats bli kvarlämnad någon dag.  

Dala-turnén är även den avklarad, hälsat på både föräldrar o syskonfamilj under helgen innan jul. Nova var grymt intresserad av syskonbarnens nya dvärghamster. Glädjen är inte ömsesidig och vi såg inte så mycket av "Smulan" som valde att sova långt inne i sitt bo - LÄNGE. Nova stod envist och väntade..
  
                                                 

Nu är det jullov tills mellandagarna, tyvärr även med lydnadsträningen. Snö och kyla skapar oss motgångar men ser fram emot inhoppet på söndag i ridhusgruppen!


Tävlat i Katrineholm, LK2

Det har varit en fuktig och småkall dag med debut i LK2. Inomhus i ridhus och resultatet blev hyfsat som förväntat.

Platsliggande: 5
Nova sätter sig rätt omgående när jag lämnar, sitter dock kvar. Delvis osäkerheten med nya hundar och delvis underlaget, fungerar oftast på varmt underlag vid träning.

Fritt följ: 6
Hon tappar helt en gång och går för långt fram för övrigt. Lite onödiga utsvävningar och sitter snett i halterna, men inte så långt ifrån det vi presterar på träning som bäst.

Läggande: 5
Ligger inte med arbågarna i backen och reser sig för tidigt. Fungerar hyfsat på tort underlag.

Inkallande med ställande: 0
Hon har definitivt ingen tanke på att stanna, äntligen "race"!! Trodde hon skulle stanna, men borde garderat mig med ett dk, använde endast handtecken.

Sändande med ställande: 6
Hon viker av och luktar på vänster sida om rutan, går dock in efter många kommandon. Hon brukar fixa den, men det är inte så länge det har fungerat, så den sitter inte helt bevisligen.

Apporteringen: 5
Jag väljer en för tung apport och hon reagerar dels på det men även på någon störning, kommer dock in med den till slut. Retsamt avdrag, detta är hennes bästa moment.

Fritt hopp över hinder: 9
Nästan full pott, men får avdrag för att hon nosar på andra sidan.

Fjärrdirigering: 7
Hon går upp när jag lämnar, fixar de andra förflyttningarna men med dåligt läggande med armbågarna. Bättre än förväntat, på träning har den inte alls gått bra.

Helhetsintryck: 7
"Okoncentrerad". Fladdrar lite mellan momenten + ett frivarv innan start av linförigeheten - ja, okoncentrerad eller rastypisk?

Total poäng 110 och därmed ett 3:e pris.

Med tanke på hur mycket hon inte gillar att ligga kallt och hennes ovana med ridhus är jag ändå nöjd. Själv höll jag på att frysa ihjäl och kan förstå att hon inte vill ligga när jag inte krävt det på träning utan filt. Fokus på läggande utan handikapp (filt, täcke) kortare stunder, så får vi utöka tiden när vi kan träna inomhus.

Om någon hade sagt åt mig för 1 år sedan att jag skulle lägga min hund på platsliggning och vara utomsynhåll i 3 minuter tillsammans med andra hundar hade jag ansett personen helt sakna insikten av Novas kapacitet - idag satte hon sig upp, men satt kvar tiden ut! Dommarens kommentar när jag hämtade protokollet "Det var fart i den där", och ja - det blir fort rätt, eller fort fel!


Ridhusproblemet kvarstår..

Fick igår hoppa in som reserv i en befintlig grupp som tränar i ridhus. Jag är mycket glad att få den möjligheten, som jag försökt hitta egen grupp! Förhoppningsvis blir det fler gånger!

Det var totalt sett 3:e gången i ridhus för oss, fortfarande vill hon definitivt INTE ligga. Kortare stunder går "nästan", men icke en hel platsliggning. Hon märker även av min irritation, speciellt måndagar när vi tär på varandra även när jag jobbar. Senare på kvällen kom mitt dåliga samvete ifatt mig och vi gick ut och körde det hon är bra på i mässans garage. Hon fick beröm och jag peppade henne till skyarna. Hon fixar nästan alla momenten med rätt underlag o värme, trots allt kan jag inte göra henne till en brukshund, men en otroligt duktig dvärgpinscher!!