Dvärgpinscher bytes mot katt...?

Såg en annons på blocket för ett tag sedan där en kille ville byta sin rottis mot en raskatt. Vet inte hur min annons skulle se ut, kanske kan få en dvärghamster?

Idag var vi i ridhus igen och tränade, nu har jag en stående tid feb/mars och hoppas på framsteg i den miljön. Momenten har vi tränat i garage själva och det börjar sitta, inte 10:or kanske men på god väg mot godkänt i min bedömning. Platsliggningen funkar och vi kör 4 min utom synhåll. Men, den bra formen räcker tydligen inte med andra hundar som störning och ridhusmiljön i kombination. Tre elit-spurter över ridhusplanen för att skälla ut den andra hunden som tränade. Snabba starter för andra hundar drar igång Nova att hysteriskt jaga ikapp och skälla ut.. Nu är fokus på störningsträning, andra hundar och ljud.

I februari ska vi gå en en-dagars kurs för Anne Dahlin, "träna för tävling". Hoppas få mer motivation att få kontroll på denna formel1-råtta. Men det klart, för ett år sedan visste hon inte vad fot eller platsliggning var över huvudtaget, så visst är hon duktig med jämförelse mot tidigare.

Under januari hade jag hade långt framskridna katt-planer som efter noga övervägande blev nedlagda. Ska det blir något mer djur så blir det en till hund. En hund med päls..

Vinterväder

Det är vinter, alldeles för mycket vinter. Mer än -5 grader kallt så blir promenaderna knappt runt kvarteret. Det har dock blivit en stickad tröja, "modell säsong 3". Den fungerar bra under vintertäcket när det går ner till -15 grader som det faktiskt gjort de senaste veckorna.

                      
      

Träningen tog tvärnit efter Stora stockholmsutställningarna i december, mässgaraget blev alldeles för kallt. Ett par gånger har jag hoppat in som reserv i befintlig ridhusgrupp, och det är väldigt uppskattat från min sida. Träningsresultatet i ridhus varierar, underlaget är svårt. Luktar och framför allt SMAKAR väldigt gott... Oavsett om jag inte kommer kunna tävla i ridhus är det skönt att kunna behålla träningen fram till sommarsäsongen. Februari/mars får jag en stående tid per vecka i ridhus, då kanske vi kan få bättre rutin.

Har även tagit en privat lektion för Anne Dahlin efter nyåret. Det är effektivt och bra med tips, nu ska jag fokusera på föjande:
 * träna in en slutbelöning, så hon vet när vi jobbar och när vi är "klara"
 * sätta namn på monenten för att hon ska få lättare att veta vad vi ska träna
 * plocka isär momenten till delmoment
 * få henne att kunna "titta" efter rutan utan att sticka dit
 * få henne att hitta rutan ifrån många olika positioner 
 * avbryta träning av ff när hon tappar och "sno" hennes belöning

När hunden gått i vinter-ide har jag själv återupplivat ländskidåkning och blivit smått manisk. Skillnaden mot sist jag åkte (19 år sedan) är att då letade jag upp utförsbackar - nu bromsar jag mig skrikandes utför... Det är i alla fall betydligt längre ner till marken än sist och hårdare snö!