Whippet backup

              

Snart nyår och dessa eländiga fyrverkerier. Nova har nerverna utanpå kroppen i vanliga fall, än mer på nyåret. Till hennes stora glädje kom arbetskollegorna på nyårsvisit. Deras förtjusning är en aning mindre, lindrigt sagt. De tycker Novas dagisplats är en skänk från ovan och att det räcker att hon "jobbar" endast en dag i veckan.

Dessa två whippets hjälpte mig med Novas ensamets träning för 3 år sedan, utan dem hade hon troligtvis hamnt på blocket. Oavsett hur det smäller och för liv är dessa helt avslappnade (snarare livlösa) och blir rätt irriterade på en duracell pincher.

Nyåret kan komma, vi är beredda!


Annandags träning & Gott nytt år!

                      

Vad skulle man göra en annandag jul om inte träna lydnad!? Det var 6 grader kallt och vi konstaterade att Novas overall troligtvis kyler mer än värmer. Nova fryser, jämt fryser hon. När jag tar fram hennes täcke gömmer hon sig under dubbelsängen. Måttligt kul att ligga på mage och dra ut den morrande hunden för att sedan rasta henne. Hon vill inte ligga på träningen, egentligen vill hon inte annat än springa fort.. Jag måste hitta något som värmer henne, svårt med passformen bara.

Jag fick Boston på en bild ifrån ridhuset, han är så lycklig med sin kong! Han gjorde en supersnygg ruta när han koncenterade sig och tog konen på väg dit, Elit-Boston!
 
Mellandagar, då alla är lediga. Alla förutom ekonomer? Årsbokslut på jobbet och c-uppsats i skolan, hyfsat dålig kombination. Att sedan vårterminen börjar innan höstterminen är slut känns om mer som en än mer dålig planering. I högsta grad självförvållat, och i vissa lägen är det bra med en hund som går i vintervila!

Nästa år ska vi göra tävlingspremiär i lydnadsklass III!

Gott Nytt År!!

P.S En nykomling i hundkompisvärlden gjorde entre på judagen, Douglas. Ännu en blogg att följa :) 
http://douglasthedog.blogspot.com/ D.S




God Jul!



Troligtvis varken hörsel eller kalla öron med denna mössa. JA... jag har köpt den.
Kan inte försvara det, inte mer än att den var ruskigt söt :)

Hoppas på en lagom kall vecka, inget mer snöande och önskar att alla får en
God Jul!



Stockholm hundmässa

           

De nordiska mästerskapen startade med sittande i grupp, följdes av fritt följ, inkallning med ställande/läggande, rutan och vittringen. Övriga moment körs imorgon söndag. Bedömningen var tuff, inte många tior delades ut förutom på momentet sittande i grupp under den tiden jag tittade. Inser att dessa tävlingar inte är mitt mål med min träning, vilket kanske är tur med tanke på den ras jag valt :) Träningsmotivation fick jag, och det var målsättningen!!

Passerade även rastorget och Kooikerhoundjeklubbens monter. En "allround-hund" som inte har tightare begränsingar avseende kyla än mig själv (egen gräns vid -15 grader), dock en vakthund.. Klarar jag en ringklocka till tillsammans med den befintliga varningssyrenen tro... Den tilltalar mig i storlek och utseende, färgerna skulle även matcha Nova :)

Lyckades snabbt titta förbi dp utställningen, träffade Josefine med
http://www.flyingflames.se/ Efter över ett års bloggföljande fick vi träffas live. Snygga och trevliga dp är alltid kul att få träffa. Även Anna och ställde ut med lilla Wilma som agerade världsvan i den stökiga miljön.

Shoppingen var en liten besvikelse, tillbehörsmässan kändes mindre än tidigare. Elise hängde på även i år http://siggep.blogspot.com/ och vi lyckades ändå hitta en hel del. Gratisproverna hade i år kommit tillbaka hos utställarna och med en liten hund så har jag nu vardagsgodis för hela 2011. Mitt bästa köp i år blev en ny träningsväska, och hoppas den löser mitt kaos bland träningsakerna. 

     
                                                  

En kvällspromenad i ett vitt Sthlm

 

Ett vitt Stockholm kan vara fint, kanske inte som Dalarna, men på ett annat sätt.




Springa i motvind = båda öron uppåt!




Djup snö, nu kan vilken dp som helst gå utan koppel
- de kommer ändå ingenstans :)




Imorgon är det hundmässa, det ser jag fram emot och det blir en tidig morgon!




Fischer-price III



Kallt ute och inomhus sysselsättningen fortsätter. Och nej, hon kan
 inte färgerna - jag har lagt dem i rätt följd och hon tar den närmaste hela tiden :)


 











Hösten försvann, snart jul!

               

Ännu en vecka utan träning, både för mig och för hunden. Tror vi delat på en förkylning, men nu börjar min i alla fall ge med sig. Hoppas snart kunna vara ute i skidspåret igen, kanske även försöka ta med hunden ut i år. Tvivlar lite på min egen kontroll över skidorna och att jag skulle kunna skada henne, men det skulle vara kul om det fungerar.






 


Allting är vitt!






 Spänningen är total, vem jagar vem..?



Nova blir hare denna gång :)


Idag har vi haft ridhusträning med fokus på fotgående. Kopplet på, kommendering och slutbelöning. Känns som det redan efter några gånger gav resultat. Svårt att korrigera en liten hund utan koppel, och det är bättre när någon annan tittar på hunden än att jag själv vrider ner blicken. Tur att det är lååååångt till nästa säsong :)  

Är inte helt överens med den nya kameran i ridhuset, det blir mycket mörka kort. Fick iaf ett par bra på Boston som är tränar med full energi!