Tisdagsträning för Lotta


Dags för andra träningstillfället med Lotta's träningsgrupp. Det börjar bli kallt och ruggigt på kvällarna, men idag gick det rätt bra. Under platsen fick Nova ha täcke och sittunderlägg, och hon fick åka in i bilen en stund när hon satt sig upp en gång. Hon blev förvånad, men låg sedan gångerna efter.

Gruppen hade dålig uppslutning den här veckan och det blev näst intill privatlektion för min del i 1,5 timme.

FF - sänka farten så hon koncentrerar sig. Vi testade lite olika, men hon hade mest ögonkontakt när jag gick långsammare än jag brukar. Sen måste jag lära mig att gå utan hund så jag kan förvarna henne om det blir en höger om halt eller marsh.

Snabba ställanden - jag hade utan tilltro på uppgiften kastat boll emot henne och sagt "stanna" ca 300 ggr sedan sist. Nu skulle jag visa att det faktiskt inte fylld ngn större funktion, så gjorde hon givetvis ett par perfekta ställande!?!

Snabba lägganden - ska försöka få in dem under lek, men till skillnad från ställandet ska jag stå stilla.

Fjärr - backa tillbaka ändå mer, försöka få henne förstå min målsättning med baktassarna utan rörelse. Hon är lite snabb och "sprättig" för närvarande.

Vittring - visade upp en hämtning på tävlingsnivå, men fick långsam ingång när hon väl hittade rätt. Vi började mixtra med att byta belöning, men då blev den istället för bra att hon glömde uppgiften och endast fokuserade på kycklinghjärtan istället.. Ska försöka få upp tempot genom att kasta ngt bakom mig när hon tagit rätt, tappar hon fokuseringen på uppgiften åker hon in i bilen en stund.

Jag har en del att träna på och ser fram emot helg och lite tid för träning.



Regnträning i mässan


Regn, är inte bra grund för lydnadsträning. Till och med jag hade gett upp, men så slog rastlösheten till på kvällskvisten. Det finns en bra mässa, och än bättre parkeringsgarage :)

Tänk att "sitt" kan vara så svårt!? Efter ett nötande med läggande under gång, som aldrig blev mer än dk, är numera en 10:a och sitta ett helt obegripligt moment? Sitta är i sig ok, men inte under gång..




Platsliggning kör vi numera bevämt med alla otillåtna hjälpmedel. Fröken sätter nivån och matte anpassar sig... (vem tränar vem, egentligen?)

Troligtvis har jag skapat ett "monster", denna dvärghund går omkring i lägneheten och kastar förbrilt sina leksaker runt väggarna när matte försöker plugga. Jag hade tänkt hon skulle gå i vinterdvala nu, men det tänkte visst inte hon.







Löpning

                                                

Ingen lydnadsträning fanns det tid för ikväll, däremot fick intervall-hunden hänga med på joggingrundan på 8 km. Tempot ökades succesivt mot slutet, vilket jag själv inte brukar sträva efter. Annars hänger hon på rätt bra utan att stanna allt för ofta, men det finns en del energi efter en dag som kontorshund. Om jag bara slapp alla lösspringade hundar skulle hon få följa med oftare.



Tävling utan att delta :)

                                        
Tänk att det kan vara så skönt att vara på tävling och INTE delta! Ändå var jag nervös under platsliggningen och än mer under tiden träningskompisen Anne gick sin del med Eidur (labrador). De fick äntligen ett första pris i tvåan efter ett års tävlande! Rysningar och energikick, helt klart.

Till tävlingen var i Tyresö och även jag var anmäld. Eftersom vår säsong är så gott som slut känns det meningslöst att ens försöka med ett LPII. När jag väl var där imorse vid nio tiden kändes det som ett väldigt bra beslut, mycket fuktigt och rått - Nova hade aldrig fixat platsen idag. Vi börjar sakta med säkert träna in trean och tar det väldigt lugnt med även det just nu.

Som godkänd moster behövde jag även hinna till Västerås idag för att gratta världens bästa 11-åring. Däremot missade jag Mirre o Affes (pinscher) start i trean idag, även den på Tyresö. Synd Mirre att han kom av sig, nära, nära och ruskigt frustrerande :( 










Tävlat, med förstapris LKII

                                       

Dagen tävling var på Mälarö brukshundklubb och vi var 10 anmälda ekipage. Lottningen gav oss start nr 6, och därmed hörnplacering på andra omgången platsliggning. Från katastrofen för 2 veckor sedan när eländet (hunden) lämnade platsen till att idag få en 10 med notering "perfekt" är jag minst sagt både förvånad och nöjd. Vi har helt lagt om träningen de senaste två veckor och det var bevisligen rätt för damen.

Fria följet var en katastrof, mycket pga mig själv, men fick en 6:a

Läggande under gång var hon seg ner och jag gjorde dk, 7:a

Inkallning med ställande gjorde vi snyggt med en 9,5:a

Rutan vimsade hon till genom att lukta, äta(!) och tillsammans med minda dk blev det en 6:a

Apporteringen gick även den bra, 9:a

Hopp över hinder, paradnumret, 10:a

Fjärren gick även den bra med en 9,5:a

Helhelt 8:a

Totalt fick vi ihop 167 poäng och placerade och som nr 2 efter en staffordshire bullterrier.

Lill-hunden är idag världens bästa hund som snart ska lära sig momenten till LKIII!