28 Maj

   

Efter viltspåret fick vi lite blodad tand att testa gränserna på personspåret tidigare i veckan. Nytt rekord på ca 200-300 meter där jag själv inte lagt spåret. Hon fixade det bra, kanske för att jag själv inte visste vart spåret gick och försökte lägga mig i hennes nosarbete.

Idag började vi i Hellas skogen med milspåret. Vi var tidiga ute och hon kunde springa lös så gott som hela spåret utan risk för att bli överkörd av cyklister (tydligen vaknar de senare än joggare och stav-gångs-människor).

Lydnadsträningen har även den fått sin del under eftermiddagen, med sikte på helhet och störning. Metallen är äcklig, oftast går det bra 1-2 ggr men sen bör den placeras i träningsväskan och stanna där enligt Nova.

Tanken slår mig att jag aldrig kommer våga köpa en "riktig" hund längre fram. Om denna lilla orkar en mil i löpspåret och 2 timmars lydnadsträning samma dag vet jag inte hur jag själv ska orka med ändå mera.



26 Maj

   

Senaste veckan har jag seriöst gått igenom frågan "att ha hund". För icke-hundägare framstår projektet med träning, hunddagis och ständiga promenader som att man blir extremt uppbunden.... och det blir man! Jag har tittat en del på jobbannonser och blir mest nervös över att inte få behålla min fritid. Varför får alla med barn helt legalt gå hem kl 15 för att hämta på dagis övriga förväntas jobba periodvis mer än heltid. Slutsatsen blev att det är en livsstil, vilket jag redan visste, och att hunden får styra mitt liv ett tag till. Men det skulle onekligen vara betydligt enklare att bo, jobba och vara flexibel utan hund - men så trist! 

Tränat lydnadsmomenten har vi gjort, och det börjar gå riktigt bra. Löpningen blir oftare nu, mer för mig än Nova, men hon drar mig runt Hellas-milen någon gång i veckan. Spårat idag, premiär för mig på viltspår. Mer drag i linan än på personspåret och hon kändes mer koncentrerad :)





Freestyletävling, träningstävling och fototräning



   

Hur långt är ett snöre? Hur mycket hinner man en lördag? Idag har vi hunnit titta på freestyle tävling, missade dock huvudattracktionen Karin & Gina som blev uppflyttade till tvåan, hjälpt till vid träningstävling i lydnad och bruks för att till sist inta middag på en klippa längst ut på Ingarö.

Freestyle ser onekligen roligt ut, kanske, kanske kan vi se det som nästa vinteraktivitet... Men poängtering på "kanske".

Kameran åkte inte med förrän sista aktiviteten, av 76 tagna kort blev 35 kvar när de suddiga tagits bort. Jag kanske skulle gå den kamerakurs som ingick i kameran trots allt.

   



   


    


Jo, hon badar frivilligt...


   

Måndag med långpromenad

   


Efter en dag med ensamhetsträning blev det långpromenad i Sätra. Till och med för varmt för den "inte-bli-överkörd-av-cyklister-västen".


"Hängde" lite i skogen och njöt av tystnaden...


   


Ser ut att bli mycket blåbär i år...


   




Aktivering - Monster ball

                                         

Klar favorit, kräver mer hjärnkapacitet när man använder lite större godisar. Ta med den upp i möbler för att sedan släppa ner på golvet är en beprövad teknik som ibland ger utdelning. Mjukt gummi, låter inget mot golvlister.

Aktivering - Snacky labyrint

                                      

Snabb utdelning, springa fort utan teknik. Finns även en utan labyrint, men denna tar lite längre tid. Går inte att göra rent, torra godisar är att föredra. Mjukt gummi som inte låter mot golvlister.

Aktivering - Twist'n Treat

                                            

Bra aktivering men hon lärde sig rätt snabbt att skruva upp den.. Fungerar med större bitar allternativt med bredbar leverpastej inuti. Mjukt gummi som inte låter mot golv, går att diska helt ren oavsett kladdigt godis.


Telefon med rumsövervakning

                                              

Om man vill veta om hunden skäller när man inte är hemma löser denna trådlösa telefon problemet. Rumsövervakningen kopplas till ett externt mobil nummer och vid skall ringer den upp din mobil. Laddaren behöver inte stå vid telefonjacket utan kan placeras där man anser ljudet vara högst. Den löser inte ut på radio i bakgrunden. Att jag har kontrollbehov? Ja, kanske lite.. ;)

(Siemens gigaset SL370)


Viltspår

Förra veckan fick Nova för första gången testa viltspår tillsammans med gymnasie eleverna på hunddagiset.


Inspektion av klöv...

   


Första spåret med "lik" som slutmål..

   


Efterföljande spår :)

   

Foto: Djurgymnasiet Stockholm