23 feb

       


Solen värmer och vi längtar efter våren...


   




22 feb

   

Det är få tillfällen som jag själv är sjuk, men nu har jag lagt vattkopper till meritlistan. Nova har ingen större förståelse för dessa dagar, hon gör sitt bästa att sysselsätta sig själv. Listan kan göras lång men det finns vissa favoriter, skälla ut brevbäraren, sitta i fönstret morra på hundarna utanför och kasta omkring sina leksaker över mig när jag försöker sova mig frisk.

Däremot hinner jag fundera en del runt hundaktiviteter. Novas nackdel är att hon fryser och har kort säsong, ska jag då köpa en till hund för att träna det JAG vill året runt eller ska jag anpassa mig till den hund jag har och välja aktivitet därefter.. svårt. Om tävlingsresultat är det viktiga bör jag köpa en till hund, men om själva aktiveringen av hund överväger kan jag anpassa mig till de varianter hon klarar och tycker om. Till nästa vinter ska jag förska komma med i någon agillityträning i ridhus, det bör hon klara även när det är kallt.

Om en vecka blir det träningsläger (lydnad) i Kungsörs hundarena, det ser jag fram emot!





12 feb

   

Fokus i lydnadsträningen är just nu stabilitet. Inget synligt godis i handen, ingen belöning med kamp eller kastande av leksaker. Motivation har hon, nu ska jag försöka få henne att tänka och inte bara springa.

Två tassar på vardagsrumsbordet anses som charmigt hemma hos oss, så länge inte det inte övergår till "stöld" :)

11 feb

   

En kylig lördag fm efter 3 timmars väntetid är en av de stunder jag ifrågasätter mitt val av fritidsaktiviteter. Det var betydligt varmare när jag tre veckor innan fått ett infall och anmält mig till en rallylydnadstävling. Tävlingsintresset inom rally är enormt stort som det verkar, runt 100 st anmälda till nybörjarklassen. Jag tänkte det är "riskfritt" att skicka in en anmälan, men vi blev inte bortlottade..

Efteråt har jag mer respekt för tävlingsformen. Det är inte helt lätt att genomföra ett linförighetsprogram med moment utan att hunden under hela transporten inte sträcker till i kopplet eller sätter sig i väntan på kommando. Lydnadslyndaden är ändå moment, start-slut och en transportsträcka, inte koncentration rakt igenom. Jag hade turen att träffa på ett par träningskompisar jag lärt känna via lydnaden innan vi började tävla, de hjälpte mig med små detaljer som jag hade missat när jag läst reglerna.

Redan vid skissen över tävlingsbanan höll jag på att bryta ihop och gå hem, för mig passar det betydligt bättre med lydnaden där alla moment körs i samma ordning eller att jag blir kommenderad till dem. Vi hade sent startnummer och jag kunde som tur var stå och se på när de andra körde samma banan innan.

Max poäng 100 p, tre tävlingar med över 70 p ger uppflytt till nästa klass - vi fick idag ihop 82 p.



9 feb

   
                             Foto: sommarlängtan 2011

Vandringspriserna på vår lokala brukshundklubb, Stockholm Södra, är klara för 2011. Givetvis är vi långt ifrån de vinnande ekipagen men stör ändå ordningen genom att klämma in en dvärgpinscher lite längre ner på listorna.

Årets lydnadshund - 7:e placering
Årets brukshund - 11:e placering
Årets spårhund - 9:e placering

Placeringarna är endast av de som lämnat in sina resultat, inte av alla klubbmedlemmars resultat. Väldigt få ser ut att skicka in sina resultat av någon anledning och de i sig säger ju egentligen väldigt lite. Själv kan jag vara fånigt nöjd det som andra tar som en självklarthet, som tur är har jag en rätt prestige-fri ras. Alla kan vinna - sin egen tävling :)


5 feb

   
                                    Foto: Perfekta tassar

Genomfrusna, lager på lager av kläder och köldkramper. Vintern har med besked gjort sig påmind den senaste veckan.

Träningsgrupps-träning: jag har inte riktigt satt mig in i de uppdaterade lydnadsreglerna men de verkar bli smått omöjligt att träna lydnad med de mer udda raserna. Vissa klasser blir enklare i momenten men bedömningen av utförandet hårdnar. Eller så vi med de udda raserna stå för underhållningen helt enkelt :)