Befriad ifrån tratten

Vet ni hur svårt det är att få med sig en tratt under en filt? För att inte tala om ett duntäcke..

                                                                              

Idag kom Elise o räddade mig, hon tog bort stygnen. Äntligen, jag når bollar, tuggben och mina tassar! Synd att Sigge är förkyld, jag hade gärna fått ur mig lite av den energi jag halstrat under två veckors tid. 

                                                                             

                                                                                 /// Nova ///


Födelsedag!

                                                                             

Liten blivit stor, idag fyller Nova 1 år! Blodpuddingen svaldes i nästa sekund, i princip hel, men jag lyckades ta bort ljuset innan.

// Lisa

Kastrerad

                                                                     

I torsdags blev Nova kastrerad i Enköping. Seriös och bra vetrinärklinik, vilket behövde när jag själv var nog rätt nervös & stressad. Jag lämnade henne strax före kl. 08.00 och hämtade en groggy hund kl 16.30. Under den tiden hade jag en sedvanlig Dala-turné, Avesta på fm och By på em.

Första natten var hon så pass påverkad av lugnande meddel så hon sov i buren (som stod i dubbelsängen) nästan hela natten. Det var trångt för henne med den gigantiska tratten. Eftersom hon inte ska hoppa upp i säng och soffa har jag därefter sovit på golvet. Trodde jag hade en uppblåsbar extrasäng, men den visade sig gjort sitt så det blev lite dålig sömn, för mig, men Nova var nöjd.

Idag, 3 dgr efter ingreppet, är hon mycket piggare. Imorgon ska vi jobba.

De tittade även på hennes hudproblem i nacken, men tyckte inte det var något som skulle behandlas med antibiotika. Jag blev rekommenderad att testa "Dermoscent", en spot-on lösning som ska ske under 8 veckor.

Tyvärr verkar ju allt det vi lärt oss avseende att gå i koppel, vänta osv. vara helt bortblåst i huvudet på henne. Eller så känner hon att jag inte vill bråka om det just nu?

// Lisa