Agility

I veckan fick jag reda på att vi fick en reservplats på en grundkurs i agility. Jag har jagat som en galning bland de närmaste klubbarna utan större resultat och hade gett upp hoppet. Nu börjar vi nästa lördag, två gånger i veckan under drygt 1,5 månad. Ska bli kul, har lika storslagna planer som vanligt - tävlingar, hejarklack, prisbucklor och rosetter.. Kanske ska jag avvakta att spika upp krokar för diplomen tills vi gått första kurstillfället?

Igår var Nova hemma under eftermiddagen, drygt 3 timmar, övervakad med dator...tyst.

Vi har hårda förhandlingar om att köpa Siemens trådlösa telefon med rumsövervakning, dvs att Nova ringer min mobil när hon skäller. Förhandlingen avser om det tillhör Novas kostnader och därmed hennes bankkonto, eller om det är mitt intresse och min veckopeng..

Lydnadsträning?

Ok, nu får jag kanske säga att hunden kan vara ensam hemma. Lite vaktande ibland, men inget hysteriskt skällande bara-för-att. Det bästa som finns är att få den mjuka bollen som det går att lägga godis inuti, den funkar varje gång jag ska gå.

För några månader sedan (när jag fortfarande såg mig på en lydnadsplan) investerade jag boken "Med sike på 10:an". Nu har jag gått och kastat irriterande blickar på den vid ett flertal tillfällen, och fick  jag ett infall att trotsa den studsande "lilla Ruh".

Tänkte börja med det fria följet och tog med klickern och gick ut. Tänk att om livet innehöll tillräckligt med frolic skulle Nova vara som en solstråle. På så sätt är det tacksamt att ändå träna henne, lika hungrig hela tiden. Att klicka in henne att lyfta blicken o gå vid sidan var inga problem, men vi gick inte så många steg heller iof. Kanske kan jag återskapa lite motivation genom att offentligöra mitt försök, eller så raderas inlägget snabbt och låtsas att det aldrig inträffat..

Underhållande besök...

I helgen hade vi besök av bla. en dam på ca 16 månader. Tänkte först att jag skulle få problem med leksaker åt en så pass liten tjej... men då räknade jag inte den levande leksaken på fyra ben. Tror de var lika trötta båda två efter några timmar av leksaksinventering i Novas korg. Lite olika åsikter uppstod vid denna filtbit, om den var till för en eller två...

                                      
                               

// Lisa


"Vad 17 är det här för ngt..."

                                                                       

Nya konstiga saker dyker hela tiden upp i blickfånget för en dvärgpinscher. Häromdagen var det ett skyltställ på jobbet, helfigur av Bert Karlsson, som skrämde livet ur henne (full förståelse) - idag hittade hon en ny familjemedelm i vardagsrummet. Även om den snabbt accepterades som hennes var granskningen dock lika grundlig.. Tyvärr var den inte hundsäker, lite tufsig rätt snabbt bara efter ett par omgångar.

( & JA,  jag köpte en nalle åt hunden...)