Bad

                           

Uppdaterar med några sommarbilder. Trots kallt väder gick Nova frivilligt ner i det 15 gradiga vattnet.

Nu är det 14 dgr kvar tills semestern börjar med en vecka i Skåne. Nedräkningen startade sedan länge, men nu går tiden äntligen lite fortare!

// L

Sommarlov

Kursen hos Fria hundar är avslutad och nu är det egen träning som gäller. Vi har kommit längre, men har stort behov av att träna passivitet. Möjligen går vi om samma kurs till hösten.

Omkostnaderna för Novas ensamhetsträning har under de senaste veckorna varit rätt dyra. Tre par skor har strykt med, möjligen delvis på grund av mina egna misstag att inte ställt undan dem riktigt. (Eller ja, om jag stänger in hunden i klädgarderoben där skorna står, 15 min av misstag, ... vems är då felet?). Hon har iaf bra smak, tar de dyraste.

Självförtroendet hos Nova är just nu på topp. Tar gärna egna promenader och andra initiativ på aktiviteter. Hon försöker fostra mig med att skälla i alla möjliga situationer hon inte vill ha. Som tur är sköter hon sig tygligen bättre när hon är bortlämnad. Förra helgen fick hon vara med Sigge en dag, och det gick tydligen bra... Snabb analys säger mig att det är en fight mellan henne och mig..?