28 april

   

Bur nr 5, jag tackar för den tid som du stod emot - det ser ut att bli ett besök på ÖB imorgon.


27 april

   

V Ä R M E ! Idag var det över 15 grader varmt och sol efter jobbet - då måste jag bara ut i skogen!

Walkmeter - en app som visar sträckan man gått & visar en vilsen spårläggare via karta vilket håll som bilen står åt. Ett underbar uppfinning för mig som i princip vuxit upp i skogen och ändå inte fått något lokalsinne.

Innan jag började mäta mina spår gick jag alldeles för kort sträcka. Nu kör vi med 4 pinnar på 500-600 meter och en liggtid på 40-50 minuter. Idag testade jag att lägga godis i spåret, det fick henne lite förvånad över att det fanns godis på vägen, men jag tycker att hon fladdrar runt mycket. 

Eftersom jag bara markerar starten hänger det därefter på mitt goda minne om vart jag egentligen gått och inte. Vid ett par tillfällen har jag verkligen tänkt "Men gå bort dig då, om du envisas och ska gå ditåt".. sen kommer hon med en pinne?!

& visst är det betyldigt roligare att träna något som de verkligen tycker om! Den här lilla pinnen gillar att spåra :)



22 april

   
                     
Spår och inomhusträning, känns långt borta för en pinscher-platsliggning utomhus. Tanken var att köra ett par rally tävlingarna under april, men när vädret envisas med att vara kallt väntar vi med det. Finns ingen anledning att plåga henne med blött underlag, snart är det ändå sommar. 

På dagis har Nova kört uppletande, vilket hon tydligen fixade galant på den nivå de lagt upp för eleverna. Men det är kul att höra att hon lyckats överträffa elevernas förväntningar. 

Löpning blir det nu mera något pass i veckan för Nova del. De andra joggarna påtalar ofta sin avundsjuka på att jag har "draghund" i spåret. Eller så blir det den om "vakthund", men vi har inget emot att glädja andra på vägen. Är det något hon kan så är det att springa...

Veckan som kommer blir det sista träningsgrupps träningen hos LäraHund, men jag hoppas att det kan bli en kortare fortsättning under maj.


13 april

   

En förkyld vecka avslutades med 400 meter blött spår. Givetvis ökade regnandet under liggtiden för spåret så Nova var genom blöt redan innan hon ens börjat. Hon vibrerade så hon höll på att ramla omkull vid pinnarna, hon åt sin leverpastej & fortsatte spåra. Inte speciellt noggrant, men hon fick in alla pinnar tack vare lite hjälp med en av dem. Eftersom jag själv inte heller hade regnkläder på mig var inte heller jag speciellt road av allt det blöta.

Jag är osäker på vad regn gör med själva svårighetsgraden på spåret, men med tanke på att Nova inte ens vill vara utomhus vid regn är jag ändå förvånad att hon försökte spåra hela vägen. När jag släppte lös henne vid sista pinnen såg jag bara ryggen på henne när hon sprang före ner till bilen :)





7 april

SMHI har hittills haft rätt, vädret över påsk är inget pinscherväder.

Skärtorsdagen lyckades vi premiärträna för säsongen nere på klubben när det fortfarande var sol och snöfritt. Det gäller att välja ut de torra delarna av planerna. Undertiden fick ett kortare spår ligga till sig som vi tog innan vi åkte hem. Det märks att det varit dåligt ed störningsträning under vinter, hon hade svårt att koncentrera sig på planen. Blåst i öronen kan förstöra vilket moment som helst. 

Spåret gick bättre, skiftande underlag & korsande stigar. Hon väljer ibland att följa den korsande stigen istället för att fortsätta spåra, men den här gången korsade hon och fortsatte. Stannar vid pinnarna och tittar på mig, "Ska vi ha den här?", jag väntade ut henne och hon plockade upp dem frivilligt. Eftersom de flesta fel hon gör beror på mig är det väl bara att inse att jag tjoat lite väl tidigt förut. Nu får jag lära mig vara tyst tills hon plockat upp den..

Idag tränade jag & Anne i Rikstens hundsportcenter, jag var inte helt nöjd men vet inte vad som jag egentligen hakade upp mig på. När jag tränat helhet ett par gånger börjar hon slarva och prestera sämre, jag måste hitta balansgången mellan detaljträning och länkning. Troligtvis lär jag mig mer än vad hunden gör just nu, och det kanske är på tiden :)

Appropå att lära sig saker, Nova lär sig tio moment för tävling. Nova i sin tur lär husse ETT moment och hon måste fortfarande korrigera honom! När han sitter i soffan ska han inte ha benen i kors, det ska inte ligga en laptop/ipad i knät - benen ska vara parallella, raka och agera hundkorg. Hon ställer framtassarna i knät, slår med en tass på knät och spänner blicken i husse - och ja, sen lyder han.






4 april

   

Ibland behövs inga ord för att beskriva Novas uppskattning av sin rastlösa matte. 

Vi hoppas innerligt att SMHI har fel om vädret till helgen.

Glad Påsk!