Gå till jobbet?

Gå till jobbet?



Slut på lyxåkande med bill till jobbet. Nu ska vi tydligen börja gå, eller.. inte jag. Tydligen ska jag sitta i den här? Lite trångt tycker jag, svårt att få utrymme för min energi i denna. Snygg är den ju inte heller, kanske får börja slita på mina små ben snart...

// Nova

Melodifestival

Melodifestival



Hälsat på kusinerna igen, vi skulle titta på Melodifestivalen. Jag blev snabbt lite rastlös och försökte få fart på leken igen, det var inte så svårt..

Annars har helgen varit lugn, matte bakade nya skorpor åt mig. Varför hon sedan placerar dem så fasligt högt förstår jag inte, vad är det för fel på självservering?

Snart måndag, har man inte rätt till sportlov åtminstone första vintern?

// Nova

Öron-problem

Öron-problem



Hittar inget i rasstandarden att det är godkänt med ett ståndöra + ett liggande öra (på sammma hund). Jag ska ju ställas ut på en internationell tävling i juni - hur ska detta gå? Kanske kan jag stå i motvind så det halvliggandes örat "blåser upp"? Ja, ja - jag är ju snyggast i alla fall!

Träffade två "nya" katter idag. Jag låtsades att jag är lite halvblind, dvs att jag inte såg dem. Lyckades lukta lite på den ena bakifrån, men de rackarna snurrade ju runt på mindre än en sekund! Har lärt mig att de är vassa där fram och jag fick trots allt en och annan snyting utan anledning. Möjligen för att jag snodde deras leksaksråtta? Snålt, de hade ju så många ändå. Jag blev inte helt klar, men skalade nästan av halva innan vi åkte där ifrån.

Idag var det ny invägning, 3 kg precis. Matte såg nöjd ut, på mig börjar det synas en liten tendens till midja.

Så är det fredag igen, äntligen lite sovmorgon!

// Nova

Egen filt

Egen filt



Usch, nu börjar det bli sådär kallt ute igen. Har formellt fått egen filt nu, och jag trivs bäst att vara inne. Har testat det där att promenera, men mest för att jag fick gå ut med whippet'arna på jobbet. Då glömde jag bort att jag skulle sittstrejka vid 3:e lyktstolpen.

Ser ni öronen!! Om de nu ska stå upp vore det ju trevligt om båda bestämde sig för det.. men det kanske kommer. Nu får jag höra att jag ser ut som lilla Rhu i Nalle Phu.

Igår skedde en liten olyckshändelse.. Jag var ensam uppe hos Lilly och lekte, matte var så tråkig hemma. Men i all min extas över en tennisboll bet jag Lilly så hon blödde(!). En av mina små sylvassa tänder gjorde ett litet hål i fingret. Fick en föreläsning av matte att inte bita de grannar som är hundvakt (och vissa tips om vilka grannar som är ok att bita..) hoppas jag undkommer ännu ett tag med att vara liten och söt..

// Pitbull-Nova

Ny tröja

Ny tröja



Ja, så här blev den.. Efter en vecka och lite fula ord från matte är den äntligen klar - den nya mer "diskreta" tröjan.. Kanske kan vi bli kompisar, men jag får inte leka med den själv!?

// Nova

(tack för hjälpen Gunnel, nästa tröja blir nog lite bättre! / Lisa)

Lördagsmorgon..

Lördagsmorgon..



Passade på att sova lite längre idag, ville inte gå upp överhuvudtaget när jag äntligen fick komma in under duntäcket.

// Nova

Vidgar mina yver

Vidgar mina yver



Idag var jag in till stan och hälsade på Nelly. Träffade henne när jag var liten, men nu var jag lite modigare. Studsade, ålade och sprang under magen på henne!! Tror hon gillade mig, jag fick nästan igång henne att leka!! Utöver Nellys välutrustade korg med leksaker o ben var det ett bra ställe att fika på. Soffbordet åkte snabbt åt sidan och alla sitter på vardagsrumsmattan och fikar, trevligt initiativ!!

// Nova

Elaka troll..

Elaka troll



Nu försvinner mer och mer av min matranson.. Idag fick jag gå en bra bit ute innan jag fick liten bit köttbulle! Tydligen ska jag röra mig mera o äta mindre, trist kombination.. Tror jag ska flytta till Gunvor istället, där är inte ransonering!

Mitt snygga halsband har jag ärvt av Sigge, han tyckte det var lite "tjejigt"? Snyggt tycker jag, bling-bling-Nova :)

// Nova

Vem sa att jag var tjock..?

Vem sa att jag var tjock..?



Den här bilden är riktigt taskigt vinklad!! Senaste veckan har matransonen minskat och jag bestrider fortfarande att jag skulle vara lite för rund..

// Nova

Ett litet steg för mänskligheten...

Ett litet steg för mänskligheten...



men ett STORT hopp för mig! Äntligen kom jag upp i soffan för egen maskin!!!

// Nova

Väntar... o väntar....

Väntar... o väntar....



Ja, ja, ja... du har makten. Kan jag få äta nu?

Ny boll

Ny boll



Nobelpriset till han som uppfann semesterdagar!! Idag hade vi sovmorgon (& jag fick ligga i mattes säng), därefter en tur i parken med tillhörande skorpor hos Gunvor. Tydligen åker Gunvor ut på landet varje sommar, vet inte om jag kan bunkra skorpor så jag klarar mig? Men vi åker nog till Dalarna o hälsar på ofta..?

Ensamhetsträningen pågår fortfarande dagligen, men under eftermiddagen skulle matte till Ikea så jag gick en trappa upp till Lilly. Jag fick leka med en trasig strumpa, så jag kände mig som hemma! När matte kom fick hon middag o fredags-vin, vet inte vem som behöver grannarna mest - jag eller matte?

Fick ny studsboll idag, får se hur länge jag får behålla den. De brukar försvinna så fort jag börjar få loss bitar ur dem..

// Nova

Många extramattar

Många extramattar



Kom hem sent idag, matte skulle jobba över. Eftersom jag har fått flyttat in i ett hus med många extra-mattar fick jag vara hos Gunvor under kvällen. Jag hade sett fram emot skorporna (Gunvor bakar de bästa skorporna & så lägger hon mycket smulor på golvet!), men se på sjutton - det blev ju även pannkakor!! Efter ett par timmar kom även lektanten-grannen Lilly och jag gick upp i mitt extrema turbo-läge. Mitt intresse att följa med matte hem var inte överdrivet (hon fick bära ut mig), troligtvis hälsar jag på dem snart igen.

Väl hemma trodde matte att jag skulle träna sitt & ligg, ... men eller hur?? Jag gick och la mig i natt-sov-buren, det där kan hon pyssla med bäst hon vill. Imorgon har vi tagit ut en semesterdag, troligtvis blir det sovmorgon i mattes säng.

// Nova

Matilda - boxerbeauty !

Matilda



Alla ska kramas så intensivt!? Matilda är JÄTTESTOR och lite "fuktig" om läpparna ibland!?! Hennes vattenskål hade jag kunnat bada i..

Matte försökte hålla mig tillbaka när vi lekte, hon ville väl inte att jag skulle sätta Matilda på plats sådär första gången?? Sen blev det nostalgi-tripp för matte, hennes första hund var en boxer. Tänk att det skulle ta så lång tid innan hon hittade rätt (dp så klart).

Helt slut efter bara en timme med Matilda, men nästa gång...! Ikväll orkar jag inte ens protestera mot ensamhetsträningen i buren, matte gör någon slags stepp-dans och tror det "gått över"... mmmm, eller hur?!?

// Nova

Långpromenad..

Sitta..



Idag blev det en långpromenad, säkerligen 10 min. Vi gick rätt långsamt för jag fick gå och släpa en långlina, men det var lite spännade trots allt. Som tur var fick vi sällskap av vår granne Gunvor, då fick vi fika efter promenaden (jag är mest intresserad av smulorna hon har under köksbordet och att tigga "nya" skorpsmulor). På torsdag ska vara vara där själv, då ska vi äta skorpor hela kvällen!! Det matte inte vet lider hon inte av, har jag hört.

Annars är det ensamhetsträningen jag har mest problem med att protestera mot. Har insett att eländet faktiskt går hemifrån (!) när jag är instängd i buren.. Det är INTE ok! Gnäller och försöker skälla så någon granne ska höra hur elak matte är, troligtvis ger hon upp snart.

Ja just det, jag fick en snyting av Morris idag. Han är en katt o bor hos en jobb-kollega. Läskigt djur, men jag låtsades inte om honom efter det - han kanske var lite nervös bara? Tror jag kommer att charma honom nästa gång..

// Nova

Catch me if you can...

Catch me if you can...



Matte leker med garn, jag med bollar.. här testar jag en av mattes leksaker.

Igår blev jag 12 veckor! Idag hade jag premiär på Bagarmossens Djursjukhus. Jag tyckte det var superläskigt nästan hela tiden. I väntrummet satt vi bredvid en schäfer vars huvud var större än hela mig. Hur som, efter ett tag fick jag komma in och äta mitt godis. Eftersom jag matvägrat vid lunchen blev det ju väldigt passande. Tanten tyckte jag var lite "tjock"!? (ynka 2,6 kg) Ok, lite rund om magen är jag väl.. matte hotar med att tvinga mig gå runt hela huset nu!! Men idag gick det inte, för det var blött på marken - kanske en annan dag, jag ska fundera lite..

Äntligen fredag. Tror att det där lilla äckliga jag han äta upp ute inte var så bra för min mage... lite halvhängig, sova tidigt ikväll.

// Nova