2012-07-31

   

Semestermorgon i Dalarna och jag vaknar 07.30, solen skiner och överallt är det tyst i skogen. Bara fågelsången bryter tystanden. Hela landskapet och alla två-benta såg ut att sova så jag bestämmer mig för att smyga ut för en långpromenad för att jag ska vakna till. Precis när jag står mitt emellan nattutstyrsel och shortsen studsar Nova till dörren och tar sig ur stugan. Under de minutrar det tar innan jag hinner få på mig kläder har dvärgen tagit 14 varv runt de två stugor som finns på tomten under ihållande skall, troligtvis i ren lycka för att hennes ljud så brutalt bryter den fina tystanden.

Därefter var definitivt alla vakna, även jag.

Undrar om livet med "lugn hund" i längden skulle kännas långtråkigt efter en dp.




2012- 07-21

   

Börjat semestern i Båstad, öppet vackert landskap. Kvällen innan vi skulle åka hemifrån gick Nova ordentligt igenom vår packning när hon var ensam hemma några timmar. Så pass grundligt att min väska var utdragen mitt på vardagsrumsgolvet, dragkedjan till trunkens sidofack dragits upp och veckans hundfoder hämtats upp ur botten. Sen var det fest.. Hon fick troligtvis i sig 3-4 dagars torrfoder och åter igen trode jag hunden skulle dö. Tog bort vattnet denna gång och ransonerade det första dygnet.

Det står inte i rasbeskrivningen att den här flinka rasen har fena på att få upp dragkedjor, men nu var det då sista gången jag gick på det.

För övrigt har Nova skött sig bra bland alla turistande hundar, snyggt och prydligt gått vid sidan trots trängsel och hundar. Troligtvis kommer mannen vi hyrde stuga av aldrig köpa en dvärgpinscher, vilket inte var vår målsättning heller. Nova tar sitt uppdrag om vakt-ansvarig på fullaste allvar och förstår snabbt att huset var "vårt".

Den lilla träningsväskan som Nova med nöd och näppe får plats i fungerade även ypperligt att kila in under borden på uteserveringarna. Att ligga direkt på marken är under Novas värdighet men med den lilla västan gick det betydligt bättre. Inte ett ljud, tyst och stilla, sov hon hunder bordet.

Det var nära till flera golfbanor i området men ett par mil till närmaste brukshundklubb, Ängelholm. Små vägar med mycket trafik gjorde att Nova fick gå i koppel för övrigt, så hon gillade att släppa loss och få träna :)

   

   

   


Lydnadsträning i all ära, men roligast är det ändå att få springa loss på en sandstrand :)


   

2012-07-08

  

Två plastmuggar och några makaroner = framförgående

Muggarna placeras med 40 meters avstånd och med tanken att de ska vara synliga. Toppar muggen med en makaron, sen är det bara att vandra där emellan. Fotgående några meter för att växla ut till full koppellängd framför vid kommando. Jag varierar mellan att släppa henne till belöningen under sträckan och att ställa henne en meter innan. Förutom att hon ibland föredrar att gå på hermelin-stuket (bakbenen) hela sträckan känns det som vi är på rätt väg.

Ett ofantligt tråkigt moment att träna, men ett bra alternativ när gräset är för blött eller luften för kylig.

 




2012-07-04

   

V I L A, vet inte vem av mig eller hunden som är sämst i den grenen. Efter den senaste tävlingen insåg jag att Nova inte ville sitta enbart på grund av temperaturen den kvällen. Hon ville helt enkelt inte sitta inne heller, dvs. hon hade ont någonstans.

Vetrinären hittade inget och kunde inte göra mer än att ge en kur av antiinflammatoriskt och beordra vila. Trots att hon efter det var symptomfri var jag inte helt övertygad om att det skulle ha löst problemet. Så nu har hon även blivit kontrollerad av en kiropraktor. Två låsningar är nu behandlade (bäckenet och ländryggen), plus omkringliggande spända muskler. Nu ska hon ta det lugt ett par dagar igen innan vi kan börja röra oss som vanligt igen.

I efterhand steg hon väldigt i graderna från förra tävlingen, hon ställde upp bra med tanke på omständigheterna.