Kursfri tisdag..

Kvällens kurs blev framflyttad en vecka, vilket i sig inte gjorde något. Idag är en "billig" dag, med tanke på Novas vikt i pengar.. Måste vara någon sista tonårs-hysteri-period (?) innan hon blir en lugn o harmonisk pinne. Vissa dagar kryper hon ur skinnet av energi och trots, andra är hon uppfostrad och civiliserad. Idag dissekerade hon en joggingsko, små smulor av den lilla stoppning som finns inuti dessa.. Jag var lite beredd, för det var inte den jag använder när jag tränar.. men hur länge ska jag behöva rensa hallen på alla skor för att hon ska vara ensam hemma i 3 timmar,15 år?

Förra veckan åt hon upp delar av en strumpa vid liknande ensam-hemma-övning. Två uppsättningar sängkläder har tidigare gått åt, innan hon blev portad att få vara i sovrummet. Allt som luktar mig ska strimlas i minsta detalj.

Men jag kan se det possitiva, hon är tyst under dessa övningar hemma! Oftast har hon inget att tugga sönder, och hon är ändå tyst o lugn. Möjligen får jag skylla trasiga saker på mig själv, när jag inte orkar plocka undan..

Lite hopp, lite förtvivlan och en studsande Nova...





Fortsättning på vardagslydnad

Efter helgens olika dialoger att lämna ifrån sig ben eller inte, jaga harar eller inte, hade jag rätt låga förhoppningar om kursstarten hos Fria hundar. MEN, hunden förvånade mig och skötte sig riktigt bra! Lös i grupp på 12 hundar, möte, sitta kvar och förflytta sig i grupp gick utan större extra rundor. Läxa tills nästa gång blev "tillfälliga förbud" och förstärka ordet "nej". 

Det finns hopp, ett ljus längre bort, om en lydig Nova....!?

 

Osams..

                                                               
Vissa ben är tydligen viktigare att vakta än andra. Oftast bryr sig inte Nova om att bli av med ett ben, men igår blev osämjan ett faktum. Efter att ha med våld blivit tvingad att släppa benet höll hon hyfsat hårt tag i min tumme istället.. Det gick inte hål, men kändes rätt bra. Idag blev det samma diskussion igen, men jag han få undan fingrarna denna gång. Så, ... är det en förtäckt kamphund jag fått på senare tid, eller varför denna förvandling? Eftersom jag är lite långsint blev det till att sova i sin egen korg sedan.. någon måtta får det ändå vara.

Avslutning på agilitykurs

Ja, då är vi då full lärda på agility..! Nä, viss själv insikt finns trots allt. Vi hade en liten tävling inom träningsgruppen sista kurstillfället. Någon hade saboterat vår chans att vinna genom att lägga en minimal pinne (säkert 8 cm lång kvist) precis efter första hindret. De små hornen växte ut i pannan på Nova och hon tog 3 frivarv runt gräsplanen med denna pinne... Tror vi fick charmpoäng, för vi kom på 3:e plats (av 7) när vi väl kom tillbaka till banan igen...

Gungbrädan och säcken är svårast för oss att få till, möjligen ska vi försöka träna lite mer på sthlm södra själva nu när det är lite mer vår i luften.

Nu är det kursfritt tills den 22:e, då börjar vi på fortsättningskursen hos "Fria hundar". Där känns pressen lite högre, vi förutsätts kunna träna med lös hund från första tillfället...?

// Lisa

Lite vårkänsla trots allt

Ikväll var första gången på agilitykursen som vi inte höll på att frysa ihjäl båda två. Lite lerigt var det fortfarande på planen, men inte snöstorm eller stora vattensamlingar.

Nu börjar Nova förstå vad det hela går ut på och vi körde en längre bana med både A-hinder, säck, långhopp och däcket. Nytt hinder idag var balansen, men den gick bra. Lite för bråttom har hon där också, men hellre full fart än att tjata upp henne. Tror vi körde lite för långt pass utan vila, hon drog första gången ett par frivarv på planen bland de andra. Något slog slint, men efter en stunds tvångs-vila vid sidan återkom koncentrationen.

De hinder vi skulle behöva träna mer på är säcken och däcket. Nu har vi två lördagsträningar kvar, sen är det egen motivation till träning som gäller  :o)