Blodprov o kyla

                                                     

I fredags lämnade Nova blodprov för att se om rabies vaccinationen fallit väl ut. Minst sagt livrädd kan jag ju säga att hon var, med munkorg, men tog ändå emot godis ifrån vetrinären efteråt. Hon fick ett bra betyg "för att vara dvärgpinscher"...?Nu är det bara att vänta på resultatet, 2-3 veckor, innan det kanske blir bokning av bilsemester till sommaren.

Efter besök i Enköping o vetrinär tog vi rundan till Dalarna. Det var kallt. Mycket kallt. Minus 14 grader o 3 dm snö. Vilken fleeceoverall som helst kunde inte få Nova ut ur huset..

Hundfilten på bilden skulle varit med ett hundben. Hittade en virkbeskrivning och började glatt som amatör virka mina fasta maskor. Efter ett par omstarter insåg jag att själva hundbenet skulle vara på en betydligt större filt.. googlade i min frustration o hittade mönster på denna istället... tänkte hon inte skulle se lika "söt" ut, men tror inte det faktiskt gjorde någon skillnad.

Agillityn går med full fart, sista gången nästa vecka. Hon är helt slut efteråt, och nästa gång fick jag order att inte köra med korv som belöning. Hon är lite för speedad o behöver troligtvis inte mkt motivering alls.

Hundmöten & agillity

Idag hade vi 3:e träningen med Magda. Vi fick godkänt med vår träning vid hundmöten. Nova håller kontakten bra med hjälp av godis o gör då inte utfall, vissa hundar triggar mer än andra men jag kan inte se någon röd tråd. Det vi behöver är att fortsätta och succesivt ta ner belöningen o bara berömma. En bra bit kvar, samtidigt en bra bit åt rätt håll. Vi fick även tips med vakten hemma, kanske kan jag på sikt montera tillbaka ringklockan på dörren.. just nu har jag en levande variant som talar om för hela trappuppgången när det kommer in ngn okänd.

Nova hade även kursstart i agillitykurs hos Hundens hus denna vecka. Fyra tillfällen med inomhusträning, perfekt för en frysen hund. Hon är snabb och gillar verkligen agillity, fast hon gillar iof all aktivering oavsett vad det är.

Våren är även planerad med en kurs hos Stockholms Södra BK i slutet av april, lydnads klass 1. Sen är det väl mer matte än hunden som behöver kurserna, det blir liksom inte av att träna om jag inte har någon som motiverar mig med jämna mellanrum.