Maglaby / Skåne

                                        
En skön men lite kall vecka har tillbringats i Skåne med omnejd. Nova uppskattade mest våra grannar, som tyvärr inte kom med på någon bild, kossorna...  Självklart var Emma, veckans hundkompis, ett strå vassare men lite svårare att skälla ut utan att bli tillrättavisad sin plats.

                                        

En dag var vi och testade Storegårds hundlekpark i Löddeköpinge.

         


Var även på dagsvandringar i Söderåsens nationalpark, hittade en "hemlös" hund, Nogger. Som tur var hade han både namn och telefonnr på sitt halsband, kanske inte första gången har var ute och rörde sig fritt...? Otroligt fina skogar iaf!

                                                     


                             

World dog show = tillbehörsmässa


                      
     Vad är det jag inte förstår..

Hittade en ny behändig korg till Nova, med så hårt tuggmotstånd som möjligt, på mässan under helgen. Något är det jag tydligen inte förstår, vilken av bilderna ser det ut som jag "tryckt" ner hunden för att kunna ta en bild?

Förutom att Nova höll på att hamna lös på Huddingevägen härom veckan (jagade hare) känns det ändå lite lugnare med henne. Tillfällig svacka möjligen, men vi tränar hårt på att ligga still under störning. Haren var lite överkurs bara, vi är på nivån att klara av svajjande grässtrån i vinden..

Tog årets första fästing i veckan, så nu blev det Frontline iaf. Lite emot att ha på henne ohälsosamma saker, men det känns inte som alternativen är så många.

Nästa vecka ska vi bara träna och avancera i lydnaden (självinsikten har inte drabbat mig ännu). Full fokus på hund en vecka i Skåne. Långpromenader, god mat och semestervinet, så ser prioriteringarna ut. Ingen arrangerad hundträning som hundlägret förra året, men kanske har vi karaktären att träna dem minst lika mycket själva.

// Lisa