Motivation, motivaion..

Förstår ibland varför jag fastnade för rasen dvärgpinscher, full fart, lätt att bli rastlös och ständigt "på gång". Med rätt motivation gör den här damen egentligen vad som helst (snarlikt mig själv, även om motivationen är annorlunda).

Fjärren är ett av de problem jag väljer att inte fokusera på (den går inte alls), dock måste jag ha en träningsplan för den. Återigen blev minitennisbollen dragningskraften som fick henne studsa upp ifrån liggande till sittande med den lilla trumpinne till svans viftandes i 180! Kanske finns hopp även för fjärren..

Platsliggningen gick idag exremt bra, ja - med filt förståss. Men hon ligger kvar när jag är utom synhåll. Nu har jag slutat skrika på henne, när hon sätter sig upp uteblir belöningen och vi gör något annat.


Ridhusträning

Vet inte vad som är svårast, träna en dp under vintersäsongen eller få ihop en träningsgrupp och hyra lokal för inomhus träning? Tyvärr är jag ingen utpräglad grupp-människa, saknar tyvärr det tålamodet.

Imorse "tvingade" jag in mig i ett ridhus för att träna själv. Detta ridhus används till stallets hyresgäster och är sällan tomt. Eftersom även hästar måste äta fick jag möjligheten att köra direkt vid 7-tiden tills jag skulle bli utkastad av hästar med företräde. Jag fick ändå drygt en timme till träning.

Nova klarade doften bra, men att lägga sig var värre. Efter en hel del tjafsande fick jag till en platsliggning utom synhåll i 4 min. Läggande under gång var samma problem, nu blev det sättande under gång..

Rutan vet jag eg inte om hon förstår, hon kan snurra till det ibland och köra på sidan. Varför vet jag inte.

Linförigheten gick som vanligt, inte bättre men heller inte sämre pga miljöombytet.

Tanken var i förebyggande syfte för att kunna tävla inomhus, troligtvis behöver fler lördag mornar i ridhus..




3-års dag!

                                             

Tiden går fort, idag fyller 'monstret' 3 år. Den lugna hunden har infunnit sig, men bara tillfälligt pga förkylning eller noskvalster.. Hennes nysningar utökades under hela förra veckan och de är fortfarande kvar till viss del. Hon har tillbringat de sista dagarna under filtar, lugn o harmonisk. Vi har en vetrinärtid på ikväll, så får vi se om hon ska justeras med ngt.

Träningen har fått diverse motgångar med skavsår ifrån vintertäcket och sedan denna fukt/kyla. Testade även Hurttas nya vatten/vind-avvisande fleeceoverall, vilket slutade med en störtdykning i asfalten när ena frambenet trampade ur. Klarade tänderna med fick ett bra skrapsår på underläppen. Overallen återlämnades med stor besvikelse, hade varit bra med lite värmande plagg till vinterträning istället för den tunna regnoverallen vi har sedan tidigare säsonger.

Vi kämpar på träningen fullt påpälsad under regnoverallen, vi prasslar förbi schäfrarna på klubben - hämtar minsta apporten - och kilar tillbaka för en snygg ingång. Största problemet är fjärren för närvarande, men det ska vi försöka lösa rätt snabbt bara hon blir träningsbar igen. Vi har tagit ett par privatlektioner för Anne Dahlin och fått bra med tips. Platsliggningen tjafsar vi inte så mkt med just nu, problemet känns säsongsbetonat.