Midsommar i Sthlm

                                                   

Stockholm behöver inte betyda cykelbanor och Sergels torg, vi åkte till Tyresta nationalpark på midsommarafton. Betydligt mindre trängsel än runt de traditionella samlingarna vid midsommar. Om man dessutom tar bilen till Åva kommer man in på "baksidan" av nationalparken dit inte så många tar sig ifrån Tyresta by. Nova tog sig flera dopp på vägen runt sjön, men det kan inte varit speciellt varmt i vattnet.

                   

Regnet var dock 45 minuter för tidigt, så vi blev totalt genomdränkta innan vi kom tillbaka till bilen.

Kursavslutning

Sammanfattningsvis har vi nu sommarlov, eller träningssommar - beroende på hur man ser på det. Kursen avslutades NÄSTAN ikväll. Vi ska ha en träningstävling mitten av augusti med endast vår grupp för att se hur vi ligger till för tävlande. Tanken är väldigt god, och vi ska göra ett seriöst försök (motivationen fortfarande kvar).

Status:
Platsliggande: väldigt mkt upp o ner, skaka och hoppa upp för minsta störning...
Tandvisning: om jag handgripligen håller ner baken till sittande låter hon person titta på tänderna (markerar inte)
Linförighet: välidgt korta sträckor fungerar hyfsat, släpper fokus där efter och fladdrar ut på sidan
Läggande: hon förstår men jag måste stanna själv än så länge
Inkallande: hon kör "tomte-smyg" när jag lämnar, dvs små-kryper efter när jag vänder ryggen till, sedan blixt-still när jag tittar. Osäker o vill inte att jag går långt
Ställande: samma som läggande, jag måste visa med kroppen o stanna upp, välidgt i grundfas
Apportering: troligtvis det hon är bäst på, oftast tävlingsmässigt redan i dagsläget
Hopp över hinder: samma tomte-smyg när jag lämnar som vid inkallning, annars hoppar hon bra, ingången kvar att putsa på

Vissa påstår att man kan fråga efter bord vid tandvisning, alt lyfta hunden om det inte finns, skulle bra gärna vilja vet vad som är godkänt. Någon som vet?


Liten hund eller stora rabarber?

                                                          

Kunde inte låta bli att fota hunden framför pappas gigantiska rabarber. De går att äta någon vecka till, sedan är stjälkarna tjocka som trädstammar.. Nova var måttligt road, att posera i regn är ingen favorit.

Prämiär badat

Idag var vi en kort tur till Flottsbro, spanade in klätterväggar utomhus och Nova tog en ordentlig simtur. Jag blev lite förvånad, hon vill helst inte gå ut när det regnar - men simma går bra?

Det var även första dagen på dagis som hon var där heldag. Hon hade styrt upp en schäfer som rörde sig "fel", men annars hade hon nyfiket tittat runt i lokalerna när hon fått tillfälle. Inte rädd och med svansen lågt, vilket var skönt att höra. Oftast sitter de i sina grupper på dagis, men ibland tar personalen med lite olika hundar till träningslokaler i huset. Hon blir fortfarande upprörd när personalen lämnar henne rummet med hennes grupp, men det har blivit lite bättre.

Träningen går bra, men jag tappar så lätt motivationen. Försöker åka ner till klubben en gång utöver kurstillfälle. Hoppas få ihop fler som kommer att fortsätta träna, så jag kommer iväg.