24:e mars

                                       



                                                       

Förra helgen testade vi att lägga spår. Att sitta uppbunden och vänta tills jag lagt ett U-spår går bra, dvs tyst. Även att ta spåret går bra ... men fort. Jag försöker bromsa henne, men hon missar belöningarna som ligger i spåret och hon förstår inte heller slutet (som är en leksak med belöning än så länge). Tar jag bort selen o linan vid slutet sticker hon vidare på spåret igen, hela vägen runt (helst 3 varv). Egentligen är jag väl inte förvånad, men funderar lite på hur jag ska få henne att förstå poängen. Å andra sidan är min målsättning att hon använder huvudet uppfylld, så vi kanske fortsätter så här tills vidare.

Lördag 15/3

Nu börjar jag förstå varför Nova vägrar gå ut när det regnar.. det är nog jag har en tendes att göra det. Imorse var det agilityträning i regn igen, och då börjar jag ifrågasätta om det här verkligen är roligt? Fullt utrustad med gummistövlar & regnkläder, ändå helt genomfrusen efter två timmar. Nova sitter med vintertäcket under pauserna o skakar som ett löv.. Inga nya hinder idag, men tunneln fick en sväng, tillräcklig förändring för en totalvägran.


Hittade en gamal bild på Billy o Elin, kunde inte motstå att lägga in den. Från att tjejen kunde greppa har hon hållit kopplet..


                                                                          


Ikväll hade Nova en försenad fetisdag, hon fick en av Gunvors mini-semlor som jag tog fram ifrån frysen. En blev över efter fikabesök, det tog 45 min med bedjande ögon innan jag gjorde henne till viljes. Vet att Gunvor hade röstat till Novas fördel..

                                                                             


Agilityträning nr 2

Varför byta ett givande koncept - regn? Lerigt, blött och halt var det även idag. Men framförallt mörkt! Visste inte att Nova var så mörkrädd, ingen riktig trygghet man har med sig på mörka cykelbanor tydligen.. Hon kände helt plötsligt inte igen mig heller, förrän hon underhållt träningsgruppen med att skälla ut mig o alla andra, studsat och till slut smög sig fram till mig.

Nya hinder idag var däcket och långhoppet. Däcket hade vi på marken, tog ett par gånger innan Nova förstod vitsen - sedan studsade hon fram och tillbaka av bara farten. Långhoppet var lite svårare, hon ville gärna smita förbi och ta nästa hinder istället. Innan vi gick hem hade vi ändå klarat en bana med 8-9 hinder i följd, helt klart över förväntan.

// Lisa

Lerig träning

                                                                      

En lerig start på agility-karriären. Idag gick igenom hopp-hinder och tunnel. Själva hoppet är Novas favorit, tunneln var en praktisk lösning på att slippa det leriga underlaget för en stund. Rätt snart förstod hon att man inte skulle parkera där inne... (dvs. köttbullarna fanns ju på ANDRA sidan!)

Själva agilityn hade jag inte så höga förväntningar på att hon skulle klara, men det jag var otroligt nöjd med var att hon faktiskt inte smet iväg till de andra hundarna när hon var lös. Vi kunde röra oss på planen bland 8 andra hundar hon inte träffat tidigare och hon tyckte ändå att matte var roligast(!).

/ Lisa