En dp som står stilla?

När jag tröttnat på 10 minuters promenader under december och januari hittade jag äntligen ett par skor som sitter kvar på Novas tennsticks-ben. Det uppenbarade sig för mig nu hur man får en dp att stå stilla!





Viss övertalning blev det några steg, ett stepp nummer till freestyle kanske vore bra vinter träning :)



& NEJ, jag kommer inte plåga min hund att bära hundskor på varje promenad. En bra reservplan, tänkte jag, troligtvis är kattlåda bättre alternativ. Nu är ändå den värsta vintern avklarad (?) och det är snart vår!

Kyla och töväder, om vart annat


Igår blev det en långpromenad med Dina & Christine, Nova påpälsad upp till öronen. Minus 5 grader och vi var nästan ute två timmar. Jag kan nog inte skylla enbart på frusen hund, men det var skönt att gå en vanlig promenad igen.


                    

Eftersom lydnadsträningen har åkt ner på prioriteringen har vi tagit tag i de mer vardagliga diskussionerna. En av dessa är våra olika uppfattningar om att varna, räcker den vanliga ringklockan på dörren och ska de nya grannarna i porten verkligen få gå även i trapphuset?!? Hittade en "splasch-trainer" på djuraffären, en dyr vattenpistol men väl värt pengarna när den håller tätt. Med blomsprutan blev jag mer blöt än hunden och nu är strålen riktigt "effektiv".

                                                          



Utan splash-trainer var vi och tränade i garaget idag, hon gjorde bra nedlägganden i rutan när underlaget var varmt och tort, fjärren går bra stå-ligg men ifrån sitt behöver jag träna separat hemma. Metallen tog hon utan problem & sättandet gick också bra. Skönt att veta, för det blir lite halvdant i ridhuset ibland.






Råtthunden

I veckan mötte vi en liten söt mus på cykelbanan, den stod helt stilla och när vi kom närmare fick jag visa Nova att den fannas där. Nosa lite, tänkte jag. Men i hunden fanns en annan instinkt, musen fick sig en nacksving och landade 2 meter längre bort.. Den såg inte "trasig" ut, men lite chockad. Hade det däremot varit en riktig råtta hade det varit ombytta roller. Tror inte Nova ska få hälsa på syskonbarnens dvärghamster, om jag vill fortsätta vara moster.

Ridhusträning idag, oftast blir det då bloggen uppdateras. Anne hjälpte mig att lägga ut och filma vittringsträningen!




Träningsuppehåll i ridhuset nästa helg, det får bli inomhusträning och kanske garageträning istället. Eller, soffträning för Nova och övertidsjobb för mig, är nog mer troligt. Vi lever på "sen" ett tag till, och underhåller det vi kan så länge.






Årets första fleece-träning

              

Hurtta-fleecen fick bli ny träningdräkt i ridhuset, med den var hon mycket gladare på dagens träning. Visserligen har vi en del av ridhuset med oss hem, eftersom allt fastnar, men det får vara värt det.

Idag tränade vi på rutan, dels nära håll och lägga sig ner, men även på längre avstånd:
http://www.youtube.com/watch?v=CPz-bHK6K0g

Gick igenom även övriga moment utom metallen som hon fått dispens att bara köra inomhus än så länge. Vittringen fixade hon både med fart både ut och in, utan att jag hjälpte henne. Betydligt bättre än sist :)

Lite passivitetsträning blir det när vi hjälper varandra med olika moment, här visas "avbytarbåset"