Öland

                                     

Med ett par bra 'insider-tips' gjorde vi Trollskogen på Öland, Böda strand och Byxelkrok på ett par dagar. Regnet var hängande i luften, men det var ändå helt ok. Inte lika hundvänligt som i Danmark, men det är ju Sverige i sin helhet. Bästa tipsen Anna - tack för dem!

Det var dåligt med lydnasträning under semestern, lite danska rutor men annars obefintligt. Däremot blev det ensamhetsträning på nya platser för Nova. Jag har egentligen gett upp den delen, men gick med på att testa igen. Resultatet blev med varierande resultat, ibland kom hon yrvaket upp ifrån sängen andra gånger höll hon full orkester för omgivningen. MEN - inget hus var strimlat, inga möbler behövde ersättas så jag var extremt NÖJD! En 10 poängare på rutan är inget emot detta!

Hittade en "knöl" på svansen under semestern. Som att en kota hoppat "fel"? Osäker om den kan ha varit där innan, men hon verkar inte ha ont. Nu är jag lite nojjig över den, men ska ändå till vetrinären och avmaska henne på fredag så jag kanske kan få ett lugnande svar då.

Semester drygt en vecka till, hinner troligtvis med ett par dgr i Dalarna efter vi landat och packat om hemma i Sthlm!








Danmark, Kvie So

       

Första veckan på semestern har varit i Danmark, utanför Varde. Tur att hunden inte är åksjuk,  för resan tog sina 12 timmar med de närmare 80 milen. Stugan var hundvänlig och rätt fin, 200 meter till en insjö och havet på ca 2 mil. Behöver jag nämna att hunden har simtränat.. hon har blivit helt hysterisk på att simma. Det är betyligt mer hundvänligt över lag i Danmark, ingen hundförbudskylt vid badet i insjön och hundarna badade ihop med sina ägare. Nova var med oss ut i den lång grunda sjön och blev parkerad på bryggan 50 meter ut när vi själva hade för avsikt att hinna bada samtidigt. Till slut "dök" hon ner i vattnet själv ifrån bryggan. Simglasögon nästa kanske.. eller snorkel, det blev en del kallsupar.

Ett par gånger åkte vi ut till havet. Kanske syns gläden på bilderna i inlägget, den enorma öppna ytan i kombination med vatten gjorde Novas totala lycka. Sand kommer vi troligtvis ha i bilen för ett bra tag framöver :)

                             
                 

Passkontrollen var obefintlig tillbaka in i Sverige, förstår att det är en del smugglande över gränsen. Alla papper i sin ordning för vår del och en avmaskningstablett väntar i slutet av veckan hemma hos var vanlige vetrinär.

Innan dess har vi nu ett par dagar på oss att utforska Öland, men tyvärr lämnade vi solen kvar i Danmark. Hoppas den kommer ikapp tills imorgon!!

Fortsatt simskola, med flytväst

                           

Det skulle underlätta om Nova mer frivilligt simmade för att svalka sig, idag provade vi med flytväst. Det är inte bara att sälja saker på Tradera som är bra, även köpa kan vara ett klipp. Efter ett par ordentliga kallsupar på senare tid har Nova försökt ändra sin simning till mera lodrät än vågrät, så kanske kan flytvästen få henne att slappna av mera i sin simstil. Det känns i alla fall tryggare för min del.

Vi avslutade även sommarkursen hos Lotta Linusson ikväll, med den eviga platsliggningen. Det kommer att ta en del tid, men vi traglar vidare. Träningsväskan får åka med till Danmark med andra ord!








 

Båthund utan flytväst

         

Livet som båthund var en svajig upplevelse för Nova. Att underlaget flyttade sig av sig själv var inte något hon testat speciellt mycket på innan. En flytväst hade varit på sin plats, men det gick bra med sele och en mindre tamp också. Dina hade full koll på läget och inspekterade själva förtöjningen noga ifrån förpiken.

Helgen har även varit en del träning, igår var vi på Kista bk med pinscherforumet. Vi har smugit oss in blande de "riktiga" hundarna och igår var vi 3 pinscher, en dp och en dobberman. Idag fick jag även möjlighet att träna platsliggning med mycket belöning tack vare Christine, tackar för det! Ja, och båtturen så klart. Lyxigt att åka båt och hitta egen badklippa.

En till arbetsvecka innan semester, och det blir mindre hundträning än vanligt. Hoppas värmen stannar även när semestern börjat på ritkigt!

Badhund

                                       

Ett par sommarbilder med badhunden Nova. Nu börjar hon tro på sin simförmåga och hämta sin flytande apport rätt lång ut. Kan hänga ihop med att Yummie och Wilma var med idag, även om de absolut inte ville ha någon apport blev Nova stressad att hämta den. Försökte få med alla tre hundarna på samma bild, utan att lyckas.

Lilla Wilma åkte på jordgetingstick när hon kom jagandes bakom de andra två torpederna i skogen. Ett snabbt avbrott på badandet, men hoppas hon snart är återställd igen.