Kickboxning

    

Hittade Billys efterlämnade leksak idag. Trodde inte Nova skulle våga sig närma denna stora ovala boll, men det var ju trots allt frolic i den..!

Däremot var den otroligt läskig när den "slog tillbaka" på nosen ett par gånger innan hon
förstod bättre och lyckades parera.. 

Så, en liten stund fick jag "lugn o ro"... innan sedan väggarna höll på att raseras i lägenheten av våldsamma försök att få ut frolic som inte längre fanns.

// Lisa



Aktiv träning, i olika former

Den senaste månaden har så gott som alla kvällar och helger ägnats åt ensamhetsträning. Vi har lyckats utan att hon börjar skälla men jag vågar väl ändå inte anse träningen "klar". Idag gick vi hem på lunchen och Nova fick stanna hemma under em. Drygt 3,5 timme senare när jag öppnade dörren och ingen hund kom rusande på 3 sek tänkte jag "hur fasiken kom hon ut?"... men, det hade hon ju givetvis inte. Hon kom utramlandes ifrån sovrummet, öronen nedtippade och såg allmänt nyvaken ut. Min "ljudövervakning" hade hängt sig, så jag hade inga bevis denna gång - men jag är rätt övertygad om att hon varit tyst och lugn hemma.

Eftersom ensamhetsträningen redan var klar för dagen fick Nova dispens att hänga med på en kort joggingrunda. Enda gången flexikoppel är ok att användas för min del och hon studsar omkring mig som ett popcorn, inventerar kottarna längs vägen, kollar in båda sidorna av cykelbanan osv... Innan jag köpte Nova var lite orolig att dvärgpinscher skulle vara för "små" att ha med på träning, men har insett att jag måste avancera rätt bra, om jag ska lyckas trötta ut henne innan mig själv..

Så, ett år senare, kan jag konstatera att målsättningen att tävla i lydnad och agillity helt stykts på listan. (Iaf flyttats ner markant i prioritering) Trodde aldrig det skulle vara så svårt med ensamhet, möjligen har jag kanske trots allt lyckats - men mina ambitioner ligger på mer vardagsmässig nivå. Fungera i vardagen med andra ord.

Så liten hund och SÅ envis....

// Lisa
 

Stickad tröja

                                                                  

Jag vet inte vilken prototyp detta är i nr ordning, men nu börjar den passa hyfsat. Får jag hålla på ett par vintersäsonger till så kanske de där flätorna kan komma på plats också?!?

// Lisa

Livet efter nyårsafton

                                                                      

Nyårsafton i stan var inte att rekommendera. Inomhus reagerade inte Nova märkbart, bara ute som hon inte uppskattade att vara. Imponerad hur folk är hysteriskt roade av raketer, ifrån kl 15 till 01 var det nog inte tyst en minut.

Veckorna som hundvakt har blivit ett intesivt träningsläger med ensamhet för Nova. Nu har vi kommit så pass långt att hon är tyst långa stunder (ja, ett par timmar!!). Antingen går vi tillbaka till noll när de andra hundarna åker hem, eller så kan vi fått lite hjälp på vägen.. Tanken att köpa en pinne till är dock INTE ett alternativ.

God fortsättning!

Lisa