Dagishund

                                                       

I måndags började Nova på dagis, vi hade inskolning 4 timar per dag måndag till onsdag. Hämtade en trött hund som förbrilt försökt göra personalen uppmärksam på att hon hamnat på fel sida halvdörren, hon ville hellre vara med personalen.. Troligtvis kommer vi ha samma korta dagar en tid framöver, tills hon börjar lugna ner sig. Dagiset drivs av Stockholms djurgymnasium och har ca 35 hundar på 3 personal.

Varför dagis? Många olika anledningar, dels för att det varit väntetid i 1 år på det dagis jag vill in på och dels på grund av av att Nova har problem att möta hundar och bli hanterad av andra än mig. Hon behöver komma ifrån mig ett tag och lära sig bli hund, om dagis är rätt eller fel sätt kommer jag snart att bli varse om. Sen kan jag inte neka att det var rätt skönt efter 16 år att lippa hundrastning på lunchen. Men det blir inte alla dagar i veckan, så hon får jobba deltid någon dag i veckan.

För övrigt går lydnadsträningen bra, utom just tandvisning.. Vi kämpade i duggregn på måndagens kurs, med vintertäcke på (till hundinstruktörens fasa). Det måste vara sol o tort när vi ska tävla än så länge, jobbar på att träna blöta platsläggningar. Vi har mycket kvar att träna på, men har hoppet i behåll, vilket jag ibland tappar med den här fröken.

Skåne / Mölle

                                                  

I helgen var vi en tripp till Skåne, med klättring som mål. Nova hade uppgiften att hålla ställningarna i "bas-lägret", hon är den lilla röda fläcken högra nedre hörnet på landskapsbilden. Vädret var strålande första dagen och samtliga var trötta väl tillbaka på hotellet. Nova intog snabbt den bästa solplatsen med havsutsikt, även om hon var mindre intresserad av utsikt just då.

På en rastplats i Jönköping hittade jag en smått hemlös hund strosande intill E4:an. Jag lyckades inte konstatera den helt hemlös innan en liten farbror med ett tomt flexikoppel kom gående. Slutet gott.. men om jag varit snabbare kanske jag lyckats få in den i bilen. Nova var mkt upprörd över sällskapet, så det kanske var lika bra.