25 dec

   


En fridfull jul innebär en aktiverad och trött hund. Vissa saker lär sig Nova väldigt fort, långa mattan i vardagsrummet betyder träning. Stirrar man tillräckligt länge på matte viker hon sig...  


   

Att vi samma dag joggat Hellasmilen och tagit en långpromenad i villaområdet hade hon troligtvis redan glömt bort...


   


Ett par kryp, slalom och ingångar senare hittade vi julfriden...


   


22 dec

   

Dags att önska God Jul & Gott Nytt År!


17 dec

        


Första snön föll idag, alldeles för varmt ute fortfarande och den omvandlades snabbt till vatten. Det var tänkt att vi skulle spåra idag, men det blev en långpromenad i Lida istället. Nova fick jag hämta fram under sängen (eftersom hon redan vid frukostrundan insett att dagens väder var helt fel) och troligtvis var mitt behov av långpromenad större än hennes.

Jag kommer att bli väldigt bra på inomhusträning efter flera vintrar med dp. Platsliggningen kör vi inomhus, öppnar ytterdörren, rasslar med nycklar och öppnar kylskåpet... retningar som hon gärna reser sig på. Skick till target ersätter rutan, fram till targeten för att sedan lägga sig bakåt på kommando.

Planerna på livet efter plugget börjar ta form, ett helgläger och en träningsgrupp är inbokat till våren. Tills dess underhåller vi oss efter bästa förmåga, momentet "tittut" kanske kommer på elitnivå tills vi kommer dit - vem vet ;)


    






11 dec

   

I helgen var det stora Sthlm utställningen i Älvsjö. Lydnadstävlingarna (de kör endast elit) bestod som vanligt av större delen border collie, kanske fullt förståerligt.

Ridhustränade idag och teperaturen ute var runt nollan, då var det för kallt. Fullt fleeceklädd var hon, men inget var riktigt roligt - mer än att springa fort och helst okontrollerat.. För att minska mattes frustration blev det ett till träningspass i varmgarage senare på em - där gick det betydligt bättre. När ska jag inse, hon vill INTE träna när det är kallt eller blött. Däremot kan det vara värt att ta ridhusträningarna bara för gruppmomenten, även om det blir både kläder och liggunderlag.

Januari är planen att avsluta pluggandet för egen del, VILA och därefter sätta igång planeringen för nästa säsong med Nova :)


 



4 dec

   

Hantering - dagis har undervisning med gymnasie eleverna vissa dagar i veckan och denna vecka hade de valt Nova vid en hanteringsövning. Uppgiften var att hunden hade ett sår på ryggen och skulle läggas på bordet för undersökning hos vetrinären. Eleverna jobbade i par och med en av dagisets personal skulle de lära sig hur man hanterar stor resp liten hund. Det gick bra till slut och hon låg stilla, framför allt är det något som Nova behöver - bli hanterad av olika människor.

Hundmöten jobbar vi oss vidare med, och det har gått bra. Vissa svårare möten får jag mata på ordentligt med belöning MEN vi har lyckats utan utfall. De svåraste har jag tagit större avstånd till, men vanligtvis fungerar möten på gångbana.