Fischer-Price del II


                     

Smått okoncentrerad OCH hungrig.. Den gröna ringen var extremt envis och rymningsbenägen. Step-dansen mellan ringarna var svårast att lära in :)

http://www.youtube.com/watch?v=CVe_pVLmgtY

Godkänt resultat?

Fisher-Price

                                      

Blåst och regn klassas som två naturkatastrofer, hemska saker kan inträffa och man är säkrast inomhus.

Vi har utmanat Sigge (dp) på Fisher-Price, först till att lägga tillbaka ringarna utan hjälp. Regler i detalj har inte bestämts och de kommer troligtvis att ändras längre fram beroende på om någon närmar sig att vinna.. Antar att vi får vi hjälpa till med turordningen om de inte ska lära sig färger också.

Nova har tränat i fyra dagar och det ser ut så här: 
http://www.youtube.com/watch?v=u7RWeAGNWDc






Pinscher-meditation

   

En hund i ljup analys av dagen, eller bara helt slut efter 1,5 timmes promenad längs Mälaren.




Bättre bilder!

                   



                    

                           Äntligen en riktig kamera, nu ska jag bara lära mig den...

                    

                  Så nu gäller det bara att få motivet stilla OCH inte samtidigt under en filt...


                    


Vittrings-hunden


                         



Det gäller att välja noga, ibland testar hon och tar första bästa, men oftast blir det rätt pinne tillbaka!

Metallen idag var alldeles för kall efter att den varit i bilen innan, den måste nog vara rumsvarm trots allt. Sensodyme tandkräm kan vara ett alternativ. Finns inga problem - bara lönsingar :) 

Foto (igen): Anne Andersson






Liten blir äldre - födelsedag



PRINSESSAN FYLLER 4 ÅR IDAG!

En grisfot och löfte om att slippa gå långpromenad ser ut att vara den perfekta pinscher-lyx en blöt novemberdag









Vintern är här, ridhusträningen är i gång!

                                


                                     


Bilden ifrån tidigare tränings tillfälle, men idag startade söndagsträningarna inomhus! Just idag var det kanske varmare ute än i ridhuset.

Två platssittningar och platsliggningar, jag stod kvar framme båda gångerna och hon fick lyckas. Ingen stress över tävling denna vinter, så nu tar vi det lugnt.

Rutan hade hon helt glömt bort, en liten reminder så gick det bättre. Hon envisas med att ta ett jätte-skutt över markeringsbandet och lägga sig 1 mm innanför den magiska gränsen.. måste jobba in henne mer i mitten av rutan.

Metallen gick bra, trots att hon drog upp all ridhusdamm hon kunde med sina tvärnitar framför apporten. Dumt att bråka om för hög fart, men hon stod och hostade och spottade damm innan hon ansåg att metallen var greppbar :)

Äntligen är hunden lite trött ikväll, vilket ofta sammanfaller med att jag själv är ändå tröttare. En långpromenad med pinscher-killen Renzo på förmiddagen och lydnadsträning på em - där gick gränsen för en trött dp. I allla fall för en kort stund..








Outtröttlig hund





                                             


Idag hämtade jag Nova på dagis under joggingrundan. Vet inte vem som såg mest förvånad ut, Nova eller personalen. Behöver en ny runda när det numera alltid är mörkt när jag ska springa, den vanliga är lite väl mycket cykelbanor utan uppsikt. Hundarna går minst 1 timme på dagis, ibland 2 timmar, under de två promenaderna per dag. Där efter joggade Nova 6 km och är fortfarande rastlös..?

Ben-kontot är på max just nu när hon inte får träna, är man dessutom riktigt nervös att matte ångrar sig äter man ben under en fåtölj. Inte det mest praktiska, men det går.

Soff-träningen har även utökat med high-five övning, när jag sen skulle träna fjärren inne blev det en ryslig soppa med stå, high-five, ligg osv. Hundens motivationen är det i alla fall inget fel på :)