Jag är inte rädd, jag kan cykla..

                                                 

Lite läskigt var det att åka i cykelkorgen, men för att vara första gången gick det alldeles utmärkt. Nästa gång måste jag vara bättre påklädd, blev ju kyligt och sitta där och spana.

Nu har vi äntligen fått tag i medicinen mot mina kvalster i nosen, började kuren i torsdags, men den pågår ytterligare 2 v. Ingen vill leka med mig, men det kanske blir bra att både löpet o kvalsterna pågår samtidigt.

// Nova

Sitta still...

                                                        

Igår hade vi privatlektion nr 2. Den här gången gick vi ut (!) men tyvärr var vattensprutan med. Nu har jag förstått vad "sakta" betyder, men om det tjatas allt för mycket när jag går i koppel så går jag inte alls - bara att välja. Tydligen ska jag lära mig vad "vänta" är också, då ska man sitta/stå/ligga kvar - dötrist.

Min hosta har försvunnit efter bara ett par dagar. Däremot var vi till doktorn med nästäppan idag, fick behandlingskur mot noskvalster. Kanske kan jag sluta snarka när jag ska sova snart.

Har även tagit klivet in i vuxenvärlden, började löpa idag! Påstås att man ska bli lugnare efter första löpet, undras om de verkligen var pinnar som grundade den teorin? Synd på nästäppan, annars tror jag både Ingo & Sigge hade tyckt om mig extra mycket nu!?

// Nova



Matilda

                                                            

Så här hade jag också kunnat legat och tittat på midsommarfirandet, om jag varit frisk.. Nu fick Matilda hela picknicken för sig själv. Tydligen hade det varit mycket hundar där och matte var rätt nöjd så här i efterhand att jag inte varit med, jag som är så lugn o harmonisk!!?

Hittade ny hundkompis i området idag, Felix, blandning av bla dp. Fick inte hälsa, irriterande, men vi ska ses om någon vecka när jag slutat hosta.

// Nova

Kennelhosta och släktforskning

Igår började jag hosta, så där intensivt så det låter som jag håller på att kvävas.. Ibland måste jag kräkas lite, mot min vilja. Försöker snabbt äta upp min mat igen, men det fungerar bara när inte matte är i närheten. Annars är tempen lite lägre än igår, 38.4, och jag är rätt pigg trots allt. Men det rinner i näsan också, kanske är det ohyra i min näsa iaf?

Imorgon skulle vi ju ha picknick med boxern Matilda, nu får jag inte följa med!!? Från en filt med massa mat till ensamhetsträning - hur gick det till?

Idag åkte min granne Lilly till sommarstugan. Matte hade ojjat sig över min hosta men fick lite perspektiv på tillvaron när vi mötte henne med skruvar i handleden (nyopererad efter att ha brutit den). Mitt problem blir nu att ingen egentligen hör MIG när jag blir lämnad ensam hemma, vilket tyvärr fortfarande händer..

Isolerad från hundpolarna, hosta och snuva - det borde ju räcka för att få extremt mkt fler grisöron under helgen?

Just det, höll på att glömma det roliga som vi kom fram till idag. Min hundkompis Ingo (vilken vi träffat under lätt sporadisk anledning) visade sig vara min syssling! Min morfar och hans morfar är alltså kullsyskon! Matte påstår sig ha mycket på jobbet, men tydligen är tidsprioriteringen lite annorlunda ibland? Å andra sidan fick vi gå hem väldigt sent idag, men så är det väl när man är långsam...

// Nova

Trevlig midsommar!!

                                                                  

Mitt livs första fästing plockades (på mig!) igår! Den hade inte hunnit suttit så länge, men lämnade en markant bula efter sig.. Utöver det har jag fått någon slags förkylning (eller kvalster?) och befinner mig under mattes bevakning under helgen. Tagit tempen och anser den ligga normalt på 38.9. Kvalster hoppas vi att det inte är, men i fall att så har vi en vetrinärtid bokad nästa vecka om det inte gett med sig tills dess. Matte lyckades hitta en förstorad bild av detta kvalster på internet och tänkte nästan sätta ner mig i källar förrådet och ringa anticimex, men efter en stund har hon nu sansat sig..

// Nova

Utställning i Avesta

                                                                 


"7 month, good size, good condition and bones, good head , dark eye, scissorbite, good bodylenght, good angulation, free movement"

Och allt jag fick var det här lila bandet, tort.... ja, och smaklöst... Brorsan gick det bättre för, han blev bästa hane i valpklassen & fick snygg rosett.

// Nova

Sommar !

                                                                                 

I brist på dokumentation av min första simtur blev det en bild på min nät-tröja! Simma var för övrigt något jag inte testade frivilligt, men vi konstaterade att jag höll mig flytande åtminstone 1,5 meter.

// beach-2007-Nova

Nationaldag på Drottningholm

                                                                


Idag var vi ute på hund-öarna intill Drottningsholms slott med fler små-pinnar! Även större varianter hade letat sig dit men jag gillade mer de i samma storlek.

                                                              

Den här tjejen förstod inte att jag hittade pinnen först! Envis liten svart "sak"... som till sista vann dragkampen!? Varmt men kul, kan man sammanfatta den intensiva tiden vi var där. Ikväll skulle vi ha kursstart på en lydnadskurs, även fast inte Sigge skulle gå samma kurs denna gång - höll vår tradition med "kurs utan instruktör" i sig. Hemma i soffan igen, vilket jag är nöjd med. Matte går o sparkar i hörnen att hon betalt kursen innan, men det är ju inte mitt problem!

// Nova

"Varning..



..för hunden" - står sedan ngn vecka på vår dörr. Pensionärerna i vår trappuppgång känner sig trygga sedan jag flyttade in. Tidigare visste de inte heller när matte var hemma eller inte, nu hör de när hon inte är det.

Idag var en trist söndag, matte har legat på soffan och ojjat sig över förkylning o huvudvärk. Kanske kan det vara den där tjej-middagen jag inte fick följa med på igår som går ut över mig även idag? Men å andra sidan orkar hon inte ställa så mkt krav på mig, så jag har sysselsatt mig efter bästa förmåga.

// Nova

Privatlektion

Igår var en fredag som skilde sig från vanliga fredagar. Började med sovmorgon (!), helt ok. Sedan fick vi besök, en kille i rastaflätor och läskig ryggsäck. Sedvanligt skällde jag ut honom efter noter och var avvaktande. Vi fick privatträning med målsättningen att jag ska vara lugn o harmonisk när jag blir lämnad ensam (trodde vi hade diskuterat det där klart?). Kändes för min egen del lite överarbetat när de videofilmade mig o gick ut ifrån lägenheten, den filmen skulle inte få många guldbaggar..? Hur som, vi har nu köpt in 3 vattenflaskor från Granit, tränar special-kontakt-övningar samt tillfälliga förbud samt strikt "studs-förbud-mot-människor" övningar.

Matte var mycket nöjd med sin investering och vi ligger nu i hårdträning tills nästa gång, om 3 veckor..

Eftermiddagen blev lite mer som vanligt, under mattes skrivbord på jobbet igen, dödstrött!!

// Nova