Lydnadsläger

Matte är mer inne på att läma iväg mig på "inlärning". Tydligen kan man skicka iväg hästar på inridning, varför inte dp:ar?

Hela lördagen rengade jag bort! Underkände den nya vinteroverallen som inte täcker hela magen. Platsliggning i vått gräs? Njae, den hoppar jag över tror jag. Vi körde ett dp:race ute (jag var snabbast) och sedan gick vi in och fortsatte med klickerträning och lite andra fria övningar.

Idag var det en förkortad variant av träningstävling och solen (!) visade sig. Jag fick som tur var en liten torr fläck att ligga på under platsliggningen och fick i alla fall några poäng på det (trots dubbelkommando osv).

Tandvisning gillade jag inte, fritt följ... mm sådär, inkallning och hoppet klarade jag egentligen bäst men tydligen ingår inte studsen i mattes lår innan jag sätter mig fot i LK1? 

             

Planerna att börja tävla nästa sommar flyttades under helgen till 2010... men det är möjligt att det går tidigare, om det nu ska vara så viktigt?

// Nova

Fleecehund

                                                                                

Äntligen en riktig fleccetröja! Men nu har vi köp-stop på hundprylar, min budget har tydligen totalt havererat. Finessen med denna är att den knäpps fast i regnoverallen, allt-i-ett-typ. Jag trivdes rätt bra i den, tydligen fick man inte ha den innomhus (?) - det hade varit enklare än att bädda runt i min fleccefilt!?

Idag kom matte på att hon hade web-kamera.. så nu kan jag inte döja så mycket vad jag gör när vi ensamhetstränar. Ljudet lyckades vi inte få med, och det var ju synd - tycker liksom det är den som är finessen i det hela. I bur & med anti-skäll, då har jag inte så mycket att välja på. Utan antiskäll kör jag en egen idol-uttagning. Om jag kämpar lite till är jag nog rätt nära att driva matte till vansinne, redan innan nyåret.

Fick tid hos hud-specialist idag, men de hade ingen tid förrän nästa vecka. Däremot fick jag tillbaka mitt ga foder som jag hade från början. Jag klagar inte, bara jag får den där maten ngn gång!

// Nova 

Två pinnar på samma bild?

                                                                      

En effektiv helg med middag i fredags, kan ni tänka er bättre än 3 personer på golvet och pysslar om mig under samma kväll? Saknade dock Emma som fått stanna hemma i Kungsbacka, men fick iof all uppmärksamhet för mig själv. Lördagen var "vi" trötta, men kom ut och gick skogspromenad med Sigge - där av korten. Att få två dp på samma bild var inte det enklaste. Sigge skulle sedan visa att han kunde simma, men korvbitarna sjönk tyvärr..

Idag var jag på min träning, en timme med inkallningsövningar och gå-fint-inte-leka övningar.. Efter det var jag lite sliten, då var det dags för en social övning med 3 hundar & 2 katter - gissa om jag är trött nu!!? Dags att intesiv vila tills det är arbetsmåndag igen.

// Nova

Ruskigt nära blocket.se

                                                                               

Fick mina fotomodellsbilder idag. För att få in dem på bloggen blev det digitalkort på korten och sedan in på bloggen.. jissus vilket pyssel. Nu hotade matte att använda den för blocket annons, själv tycker jag den är rätt snygg!!?

Idag jagade jag en cyklist! Hur kul som helst, den åkte ju jäääätte fort, men jag hann ifatt :o)  Därefter hade matte liksom en sammanbiten min, kanske sprang jag för långsamt trots allt...? Det här med blocket.se förstår jag inte, men det är säkert nått ätbart?

Härom dagen skrämde jag livet ur två små tanter, vid två olika tillfällen. Svårt att hitta dem som verkligen blir rädda för mig, men de här två var vinstpott på båda! Fått tillbaka lite självkänsla efter att de flesta skrattar åt mina morrningar.

// Nova



Dalarna

                                                      

Det var regn i Säter, men mellan skurarna fick jag ut och sträcka på benen. Mina förhoppningar om smulor överstegs med råge på kalaset, tyvärr fick jag sitta i bilen en del för att inte bli utan min egen mat i två veckor framåt. Överlät det mesta på Birk, en annan hund på kalaset. Han har tydligen större mage och klarar mer än vad min gör, ... säger matte(?)

                                                                                  

Kom hem sent igår, sov i 12 timmar. Ikväll är det kalas igen, nu en 30 åring. Klart jag ska med på kalas, har ju rutin på det här.

// Party-Nova

Ihoprullad tidning...

kommer plötsligt fram igen. När jag minst anar det kommer det en tackling i baken, bara för att jag inte var uppmärksam. Jag gillar inte tidningar... Buren har också återuppstått, trodde den var nedlagd för länge sedan.

Semester - imorgon ska vi åka över dagen till Dalarna och grattulera en 85-årig. Hoppas på många tanter med många smulor. Varför jobba mer än 2 dgr/veckan, det handlar ju om vad man åstakommer - inte hur lång tid man varit där.


                                                                                        


// Nova

Hemma bra, men borta bäst?

                                                                        
I fredags var det firmafest, tydligen gäller de inte oss hundar som jobbar? Jag fick en mini-semester och sov hos Ingo istället. Försökte få lite uppmärksamhet genom mitt ynkliga fågel-ljud, men så fick jag ju sova i sängen :-D

Efter att ha vaktat mat och leksaker hos Ingo var jag rätt trött. Matte var också trött, hon kanske också haft mycket att hålla ordning på? Sen har vi inte rört oss speciellt långt ifrån huset när matte varit förkyld en vecka, så det var extra kul att åka på hund kursen idag. Klarade oss ifrån regnet, då går jag faktiskt inte ut.

// Nova