Utställning Gävle

"Feminin, ger ett ngt högställt intryck o rund bröstkorg. Är naturligtvis under utveckling. Feminint vackert huvud. Rakt vinklad fram, välvinklat bakställ. Ngt sotig färg, rör sig o.k."

Ok, vi vann inte idag (heller).. Tandvisningen gick sämre än förra gången, dommaren bad matte visa när jag protesterade. För övrigt blev matte betydligt nöjdare med mitt uppförande i ringen, tydligen är det något med min bröstkorg dommare inte gillar.

Tyvärr inga bilder idag, däremot tog vi några igår när Ingo hjälpte matte att passa mig.. Han är mer  "sansad" än mig men jag fick minsan igång honom flera gånger... tills matte skrek så där högt igen? Troligtvis är jag lika harmonisk om tre månader!

     
                                      


// Nova


Godkänd på "allmänlydnad II"

                                                                                   

Ikväll var det upp till bevis, kursavslutningen var ett faktum och lydnadspasset skulle köras.

1 Kvarsittande med störning - inga problem
2 Möte med hundar på naturstig - ingen risk jag skulle gå fram, de andra är ju hur stora som helst!
3 Sitta tyst i bil med störning - ja, det kan ju gå en elefant utanför, ser ju ändå inget i min kattlåda!?
4 Gå fint vid sidan eller bakom - varför inte studsa? Blev godkänd men med snäll bedömning...
5 Hantering/visitation - varför ?
6 Inkallande utan störning - ja... om ngn inte tappat 1 kg köttbullar PRECIS där matte satt ner mig hade det gått galant...
7 Inkallande med störning - ja, vi bytte gräsplätt utan köttbullar på, mkt väl genomfört!
8 Stoppkommando - ? 
9 Passivitetskontroll - trist, dötrist osv..
10 Nosaktivering - oh ja, fick leta upp matte i skogen och imponerade med mitt djungelhopp över stort dike
11 Valfritt moment (nicka) - en slags ormliknade huvudrörelse som matte inte uppskattade på utställningen?!

Matte misstänker att de var snälla i sina bedömningar, eftersom hon sällan blir riktigt nöjd överhuvudtaget.. Börjar ny kurs "tävlingslydnad 1" om drygt en vecka - då ska vi träna som aldrig förr!

// Nova
                            

Snickar-hunden

Igår var vi på jobbet trots att större delen av våra kollegor inte var det. Däremot hittade jag tre helt felplacerade killar som monterade nya kontorsmöbler! Först skällde jag ut dem efter noter, men sedan tyckte jag de var rätt trevliga trots allt. Jag fick röra mig fritt på kontoret och kunde bland annat gömma mitt grisöra i en av snickarnas tröja som låg på golvet! Tyvärr hittade han det...

Denna vecka har vi letat tikskydd med ljus o lykta. Blev nästan nervös att jag skulle få en gigantisk byxa i röd spets och små rosetter på, men till sist hittade vi denna mer diskreta variant. Att jag däremot skulle ha den på mig har vi inte diskuterat klart, jag har ju inte börjat  löpa ännu, så vi kanske kan komma överens så småningom.




// Nova

Skogen, kottar och köttbullar

             

En ledig gråmulen torsdag, dvs en perfekt dag för skogspromenad! Som bilderna visar var det intensiva timmar, även om jag fick gå i koppel mellan varven. Jag hade med mig min kamp-trasa, vilket jag hade fullt upp med att hålla koll på. Ingo är irriterande nog liiiiite snabbare än mig (ännu)!

// Nova

Utställning

                      

Idag var det premiär på utställning. Mattes mål var att dommaren skulle ha samma antal fingrar även efter att han tittat på mina tänder - vilket jag klarade galant!

"Exellent in type and size. Eminenty feminene expression, rather correct top-line and not fully developed underline. She is sweet, but still needs better movement"

För övrigt kom vi 2:a i vår klass, ja - det var bara en till med i samma ålder 6-9 månader... En liten rosett för benämningen HP (hederspris) fick vi dock ta med oss hem!



Örat fick ingen kommentar idag, troligtvis för att jag fortfarande har tid att växa till mig.

// Nova


Nytt besök hos Modern dog...

image89

Mmmm, den här mössan var ju kul? Vi hade miljöträning med Ingo inne i stan igår, helt ok för utom denna lek.

Men efter en stunds evigt provande fick vi äntligen köpa fika och gå vidare till Brunogallerian och fika. Livet som stads hund kanske inte är så tokigt?

image90

// Nova

What's new...

Blev tångsfotad med stickad polotröja (Obs: alla 4 tassarna i bordet - samtidigt!!)

image87

På jobbet hade vi en annan lek idag. En påse med pantburkar stod hotfullt placerad innanför mattes dörr på kontoret, hon försökte smyga sig på mig och kasta den när jag skällde o förde liv i min bur. Som tur är har jag väldigt bra hörsel och tystnade varje gång hon närmade sig rummet - barfota, smygandes och extremt långsamma rörelser. Datakonsulten såg skräckslagen ut, "som att komma in direkt i en John Cleese film"..  Med er fantasi kan ni tänka er in i hur jag har det på dagarna!

Våran djuraffär var vi till igår. Köte en ny koja, matte muttrade nått om att inte SKK rabatten på tillbehör inte gällde - vi köpte tydligen tillbehör till katt (?).

image88

Ser fram emot sovmorgon, gäller o vara pigg imorgon - har date med Ingo (steppdans).



STOR kram till kusinerna. Linda, nej - jag har absolut inte försvunnit för alltid! Bara äter mig starkare och större tills nästa gång vi ses. Slick i pannan - "din kjolklädda kossa" (citat fr Boog & Elliot)



// Nova

Stadshunden

En extra ledig dag, i efterhand känns det som det är lugnare att vara på jobbet. Vi har varit in till stan idag, centralstationen. Först åkte vi buss, sedan tunnelbana. Sedan satt vi o tittade på människor drygt en timme, lite halv-trist men jag blev godkänd. Som tur var fick jag ta av mig frigolite-bitarna matte tejpat (!) i mina öron innan vi åkte, det var ju trevligt.....

                      

Sen tog vi en promenad mot Gamla Stan. Funderar fortfarande vart man skulle kissat, inte en gräsmatta så långt ögat nådde. Tur att jag lyckades hålla mig ända hem..



I Gamla stan hittade vi en klädaffär, för mig!? Matte förvandlades till ngt hysteriskt som provade kläder av alla de slag och skrattade gott. Till sist kom hon till sans och köpte en svart stickad polotröja (och inte den rosa t-shirten som det stod "kiss me" på).



Somnade på tunnelbanan under hemresan, missade bussen och fick vackert stå i kö till nästa...



Är helt slut och orkade absolut inte prova den nya tröjan för ngn bild, så det får bli en annan dag.

// Nova