Vinter

                                                       


Vintern har kommit med en del snö. Troligtvis är den borta inom ett par dagar. Man kan undra varför Ikeas största igelkott flyttat in.. och det beror på vårt träningsprogram med Magda. Den är inte varken snygg eller skön, men fyller en funktion.

Detta är det vi gör lite av varje dag:
- klickertränar med att sitta/ligga/dansa på en igelkott... ruskigt vingligt på den där.
- går omvägar runt mötande hundar, för att så småningom kunna göra "små" omvägar
- klickertränar med marketplatta...
- miljötränar en gång i veckan vid en rörig miljö, bara passivitet

                                                               

Om två veckor har vi check-point, då ska vi jämföra hur hund

Long time, no see...

Gäller att svalka delar av kroppen..

Nu har hela hösten rullat förbi och Nova har passerat sin 2-års dag. Hon har sina later, kanske även matte..(?), och vi ska jobba med hundmöten o hennes rädsla inom den närmaste tiden. Magda, en tjej som läser till problemhunds-konsult på Hundens hus ska hjälpa oss med ett träningsprogram. Vi har inte börjat ännu, så vi är båda vid gott mod innan vi börjat..



Senaste dagarna är vi varit extra-familj åt Ingo. Hans familj har varit sjuka, så han fick några semesterdagar hos oss istället. De är rätt mysiga ihop, lugnt o städat (typ till 80%), och de har verkligen glädje av varandra. Nästan (observera "nästan") kändes det som jag skulle haft en dp till... vilket var helt bortblåst imorse kl 07 när E18 i dp-race gick rakt över dubbelsängen.

Vi har lite nyårsträning också, lyssnar på smällare o raketer som finns på cd. Förra året var hysteriskt där vi bor, måste nog oavsett fly hemmet, men lite oljuds-vana kan vara bra.