2012- 07-21

   

Börjat semestern i Båstad, öppet vackert landskap. Kvällen innan vi skulle åka hemifrån gick Nova ordentligt igenom vår packning när hon var ensam hemma några timmar. Så pass grundligt att min väska var utdragen mitt på vardagsrumsgolvet, dragkedjan till trunkens sidofack dragits upp och veckans hundfoder hämtats upp ur botten. Sen var det fest.. Hon fick troligtvis i sig 3-4 dagars torrfoder och åter igen trode jag hunden skulle dö. Tog bort vattnet denna gång och ransonerade det första dygnet.

Det står inte i rasbeskrivningen att den här flinka rasen har fena på att få upp dragkedjor, men nu var det då sista gången jag gick på det.

För övrigt har Nova skött sig bra bland alla turistande hundar, snyggt och prydligt gått vid sidan trots trängsel och hundar. Troligtvis kommer mannen vi hyrde stuga av aldrig köpa en dvärgpinscher, vilket inte var vår målsättning heller. Nova tar sitt uppdrag om vakt-ansvarig på fullaste allvar och förstår snabbt att huset var "vårt".

Den lilla träningsväskan som Nova med nöd och näppe får plats i fungerade även ypperligt att kila in under borden på uteserveringarna. Att ligga direkt på marken är under Novas värdighet men med den lilla västan gick det betydligt bättre. Inte ett ljud, tyst och stilla, sov hon hunder bordet.

Det var nära till flera golfbanor i området men ett par mil till närmaste brukshundklubb, Ängelholm. Små vägar med mycket trafik gjorde att Nova fick gå i koppel för övrigt, så hon gillade att släppa loss och få träna :)

   

   

   


Lydnadsträning i all ära, men roligast är det ändå att få springa loss på en sandstrand :)


   

Kommentarer
Postat av: Elise

Imponerande att hon orka flytta väskan och att hon får i sig så mycket mat! Robbi lura oss att han skulle ha en portion till... Han var så tydlig när han höll på vid matskålen... Hans mamma sa att vi blivit lurade. Nu passar vi igen, lagom till allt ska ut :o/

Postat av: Josefin

Haha, hon låter precis som Milou! Milou kan ta sig ut ur både tygburar och stålburar ifall hon vill och har inga svårigheter att öppna en väska ifall det verkar finnas något riktigt gott (hennes eget torrfoder räcker inte) inuti den :)

2012-07-22 @ 16:42:06
URL: http://www.flyingflames.se
Postat av: Lisa

Jissus, kan de även lära sig öppna metallburar?

2012-07-22 @ 19:59:54
Postat av: Karin

Hihi! Vilken bushund! Men man måste beundra företagsamheten och initativförmågan!

2012-07-25 @ 02:24:06
URL: http://ruhbjornen.wordpress.com/
Postat av: Catrine o Twix

Att de orkar hålla på :) Lurigt att äta så mycket torrt.. Mysig semester det verkar ha varit annars! :)

2012-07-29 @ 16:04:44
URL: http://full-fart.weebly.com
Postat av: Josefin

Ja, Milou öppnar med lätthet stålburar inifrån, hon klurar fortfarande på hur hon ska kunna ta sig in i stängda burar (som innehåller grisöron eller dylikt) och hon håller för fullt på att träna upp Lucky till en fullfjädrad utbrytarprinsessa... Men som tur är släpper Milou bara ut sig själv när hon absolut vill ut vilket inte är särskilt ofta eftersom hon trivs så bra i sitt lilla hus :)

2012-08-01 @ 08:59:30
URL: http://www.flyingflames.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback