Brukshundsläger i Tånga Hed

                                                 

I helgen har vi varit på vårt första läger, Tyresö bk's läger i Tånga Hed. Packade bilen i torsdags och bilade ner de 42 milen till Vårgårda/Tånga Hed. Vi bodde på en fd. militäranläggning som var omgjord till hundvänligt vandrarhem. Vädret var lite emot oss, kallt, regnskurar och blåst men det gick ändå rätt bra med intervall-vila för hunden i bilen. Insåg även under helgen att vi bodde intill den lokala skjutbanan, så det blev skott träning på en gång. Vi hade valt lydnadslydnaden, och vår grupp var kvar på anläggningen och tränade på dagarna.

Nova vaktade och skällde/morrade på allt första dygnet, därefter var hon avtrubbad av alla hundar och ljud - och varvade ner.

Platsliggning - vi provade lite olika saker, men slutade med en stängd godis burk 2 dm framför henne vid platsliggning. Tror att hon kan lära sig att fokusera på den istället för på vart jag tar vägen. Nu ska jag träna det en månad och sedan utvärdera. Idag hade det regnat och var blött i gräset så hon fick utöver burken dispens med filt... då ligger hon utan problem. Troligtvis tyckte hon matte var trög när jag inte tog fram filt förrän dag 3..

Introduktion på vittringspinne - hämta pinne i högre gräs, hämta gömd pinne i högre gräs, hämta pinne bland många andra vittringsfria pinnar. Bygga upp det i tre steg, att hon lär sig att använda nosen för att hitta pinnen. När det är befäst testa bland många (4-5 st) vittringsfria pinnar.

Rutan - för att befästa rutan ska vi gå tillbaka i träningen och börja med liten ruta (40*40 cm). Lägga in hennes stängda godis burk och skicka ifrån rätt avstånd. Utöka storleken på rutan.

Metallen - jobba långsiktigt och inte får många gånger per tillfälle. Inte heller tejpa metallen när hon inte märkbart tar den mkt bättre än med tejp. Klicka in henne korta, korta greppningar och sänka den nedåt, att hon till slut plockar upp den ifrån golvet själv.

Det var nyttigt att lyssna på de andras frågor om inlärning och jag fick många bra tips och nya tankesätt. Något jag är dålig på är att backa tillbaka till inlärningsfasen när jag anser att "hon ska kunna".









Kommentarer
Postat av: Linn

tack för grattis! kul med film på er lydnad. hon är hemskt söt :)

bilen är fortfarande inte tillbaka...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback